FLOFFELOFFE'S VERDEN II
- Livets rariteter, foto & dikt, samfunn, tankespinn – Se også:http://maleriogfoto.blogg.no/

jan
20

Mye tull med bloggingen nå.
Da stjernene ble borte, ble jeg litt uinspirert fordi det var hyggelig å se at noen var innom selv om de ikke la igjen kommentarer. Nå er bildene mine borte vekk.
Ja, ja – jeg erklærer bloggen død, om ikke begravet enda.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

jan
06

I følge VG i dag, konstanterer Kripos at mellom 100 og 150 pedofile personer reiser til fattige land for å drive overgrep. Det står ingenting om hvordan Kripos vet dette. Men det kan vel bare bety, at dette er personer som er tidligere straffet og som følges opp. I så fall er det et tankekors.

Nordmannen som nå sitter i Gambia og venter på dom, hadde flere saker mot seg. Bl.a. for å ha overgrepet seg på sin sønn noe sånt som 100 ganger.  Hva i all verden gjorde han utenfor murene i det hele tatt?

Det norske lovverket, med dertil strafferammer må gjennomgås og fornyes. Vi kan ikke ha et samfunn hvor lovbryterne lever i paradis. Ja, det har blitt så ille at kriminelle kommer til norge og søker asyl – fordi vi har så mildt lovverk.   Et eksempel er jokampsportutøver Vyacheslav Datsik (33 … Litt å tenke på. Litt å ta til etteretning, eller?

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10028990

http://www.dagbladet.no/2010/09/22/nyheter/russland/nynazisme/asyl/13513979/

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

des
29

En pedofil nordmann er tatt på fersken på et hotellrom i Gambia sammen med seks gutter, den yngste 3 år . I følge VG har mannen så mange dommer på seg at politiet i Norge varslet Gambiske myndigheter fordi de var bekymret for hva han kunne foreta seg. Tenk det… Og denne mannen har altså vært på frifot  i Norge. .. Jeg antar at  straffereglene for pedofili i Norge gjør slike saker til en hodepine for politiet… De skal uansett ha kreditt for å ha sendt en bekymringsmelding til gambisk politi!

Denne mannen det her er snakk om skal i følge artikkelen være straffedømt to ganger tidligere for overgrep mot mindreårige barn, samt for incest mot sin egen sønn. Alle sakene stammer fra tidlig på 2000-tallet.

I tillegg har den pedofile mannen blitt straffedømt for blotting, narkotika, tyveri og en rekke trafikksaker.

Han har også tatt bilder av nakne barn. Bl.a. i Baneheia / Kristiansand…

Jeg er fortvilet over det norske rettsystemet. Det må være mulig å gjøre noe med lovverket som gjør at slike mennesker blir sperret inne så lenge som loven tillater, og det er ikke lenge, 20 år.  Slike individer har ikke samfunnet bruk for.

Jeg håper mannen det her er snakk om aldri blir utlevert til Norge, for da blir straffen liten – og før vi vet ordet av det er han i ditt eller mitt nabolag og kan gjøre som han vil.

I Gambia blir seksuelle overgrep – som er utført av utlendinger – straffet med inntil 14 år.  Jeg håper inderlig han råtner i varmen.

PS: Trygghetsregler for ditt barn:
 http://35090.vgb.no/2009/10/03/pedofili-trygg…-for-ditt-barn/

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

des
26

Endelig!

Ja, ENDELIG gikk temperaturen riktig vei. I går var det minus 26, og jeg begynte seriøst å tenke på å flytte. Hvor? Samme det – bare det er varmt. Selge kokosnøtter, re senger – samme fanken.  Jeg var nær ved å “gå av skaftet” i går, mens jeg kastet ved i ovnen iført ullstillongs, ullgenser og ullsokker.  Gubben har lurt lenge på hva jeg sier der ved kjøkkenbenken. Det er der temperaturmålene er. Men jeg sier ingenting. Jeg lager lyder. Halvkvalte knurrelyder og sånt. Det har jeg gjort i snart to måneder nå.

Værsyk? Jo, litt….

Værgudene må ha hørt min vrede de siste to månedene, for ENDELIG – i dag var det bare minus 7. Vinden lekte med skogen, og snøen blåste i alle rettninger. Litt sne fallt også fra oven.

Du skal se værgudene skipper kulda i januar, februar og mars.
Kanskje er våren rundt hjørnet?

Minus 7, sne i luften og en "duft av vår" gjorde at jeg løp ut med kameraet

Minus 7, sne i luften og en "duft av vår" gjorde at jeg løp ut med kameraet

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

des
01

Et varsko til alle med kattepuser, eller som kjenner noen med en pusekatt- spre ordet:

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.7404413

- og har du ingen katt, eller ikke kjenner noen med katt – ja, så kan det tenkes det dukker opp en frossen sjel. Jeg håper du lar den varme seg inne hos deg da.

Gråpus i farta - min nydelige kattepus

Gråpus i farta - min nydelige kattepus

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

des
01

Vi har alle sett nyhetsinnslagene  den siste tiden om den vanvittige dårlige eldreomsorgen i Norge….

I går på TV2 nyhetene fikk vi møte 81 år gamle Bergliot som nå var på avlastning på et eldresenter, et par dager. Hun var underernært men klar og talefør som bare det!   Hun priste hjemmehjelperne som kom til henne, men syntes synd på de fordi de var så stresset og hadde dårlig tid. Hun hadde flere ganger sagt nei takk til hjelp slik at hun ikke var til bry (!)

Saken er den at Østensjø Bydel i Oslo har regler for hjemmtjenesten som kan få det til å gå kaldt nedover ryggen. 

Hjemmetjenesten tilbyr f.eks:  6 minutter til servering av mat (gjelder også sondemating) og 5 minutter til hjelp ved dobesøk (!). Lista var lang som et vondt år. Noen minutter her, noen minutter der.

Sjefen sjøl for Østensjø Hjemmetjeneste, Solveig Nyhagen, synes reglene holder mål.

Vi får håpe hun får smake sin egen medisin om noen år. Det får vi også håpe politikerne gjør. 

Tilbake til Berglijot:  Underernært – damen veide noe sånt som 40 kg…
Alle vet hvor viktig riktig kost og vitaminer er både for den fysiske og mentale helsen. Dette burde ha prioritet nummer 1!  6 minutter til mat?!
På den tiden skal hjemmehjelpen inn i huset, servere mat , vaske opp, kanskje si noen ord…. Jeg kan liksom se det for meg… For et galehus!
Stakkars hjemmehjelpere og stakkars, stakkars eldre mennesker. 
For meg skurrer det når vi kan gi milliarder over landegrensene – mens våre syke og eldre lider. Hva betaler vi skatt for, tro?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

nov
21
 
stormfullt hav
stormfullt hav

 

Inspirert av Lilleyam tar jeg også sjansen på å legge ut noen malerier jeg har smurt sammen i det siste…  Nå har det seg sånn at jeg hverken har tegnet eller malt siden barneskolen – og nervøsiteten var stor da jeg meldte meg på et akrylmale kurs for et par år siden. Et sånn nybegynnerkurs hvor du lærer om blanding av farger, bruk av pensler osv.. Siden har jeg kladdet og smurt farger på lerret..  Skummelt å vise de frem, men som sagt – Lilleyam inspirerte meg altså…  Det samme gjør tilfeldige fotografier eller annerkjente kunstnere. Det er vanskelig synes jeg, både hva gjelder farger, teknikk, skygger – ja ALT.  Dersom det er noen som maler der ute, så setter jeg pris på konstruktiv kritikk – sukk, jeg har så mye å lære!
Uansett, det føles deilig for sjelen å være kreativ!!

mektig fjell

mektig fjell

arktis

arktis

mor og barn

mor og barn

 

 

 

 
venner

venner

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

nov
14

Veterinær Silje Hvartnes og programleder Gaute Grøtter Grav har laget et program (”Viltdyrlegen”) fra Sør-Afrika for TV2, og første episode ble sendt i dag i beste sendetid. 

Kort fortalt omhandler programmet rikinger i Sør-Afrika som eier egne naturparker hvor turister kan gå på jakt og skyte ville dyr. Dyrene i naturparkene selges mellom eierne i form av auksjoner. Dyrene må jages, dopes og fraktes til auksjonsplassen. Det er her Silje kommer inn. Veterinæren. Hun skal altså dope ned dyrene slik at de kan fanges.  Mange av dyrene dør av stress i prosessen og vi blir ganske riktig vitner til at en giraff dør etter bedøvelsen.

Det blir litt drama-queen aktig når Silje tar til tårene fordi giraffen døde, mens hun in neste setting er igang med å bedøve en ny.  Fra et helikopter henger hun stolt med gevær, mens stressete giraffer løper som gale på bakken, livredde selvsagt. Det er ikke noe pent syn.

Jeg blir sint på Silje, som stiller opp i en slik prosess. Jeg blir lei meg for at TV2 nedlater seg til å sende et slikt program. Og, jeg blir trist når jeg ser “Royal Canin” sponser programmet i form av reklame.

Alt fra Silje til TV2 og settingen i Sør-Afrika har kun et mål for øye: Penger og (kjendis-)status.

Dette er dyremishandling på høyt nivå – og vinklingen av dette programmet er usmakelig.  Dette burde ikke bli sendt som et underholdingsprogram. Vinklingen burde heller være informasjon om temaet – som nok for de fleste var ganske ukjent. Jeg mener TV2 har tatt en elendig besluttning ved å sende et program som dette.

Jeg håper dyrevernere vil protestere overfor TV2 - og  jeg oppfordrer Royal Canin til å ta vekk sin reklame.

********************

20 November/Etterord:  Jeg fikk e-mail fra Royal Canin i går, om at de har trukket seg som sponsor for programmet. “Viltdyrlegen” hadde ikke vært vinklet slik som de hadde trodd heller.  SÅ det viser seg at selskapet har høy moral og respekt for dyr. Jeg oppfordrer dere til å kjøpe produktene med vissheten om dette.  Det varmet hjertet mitt!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

nov
04

TIL MODERATOR

Hvordan kan man sende en melding til dere?

Uansett: 

Aktuell blogg til forsiden:   http://sondre.vgb.no/2010/11/03/absurde-angrep-pa-dyrevernere/comment-page-1/#comment-9999930383

Hva med å bytte litt på forsiden hva gjelder både bloggere og tema?  Noen ser ut til å leve et evig liv, og ærlig talt er disse bloggerne så sabla gode at de fortjener oppmerksomhet flere ganger i uka?  Neppe.

Det er flere gode bloggere enn det moderator tydligvis tar notis av?

Tips:  La bloggerne være med på å bestemme forsiden – f.eks en mulighet til å klikke på
“tips om innlegg som FORTJENER forsiden”.

Mvh

Floffeloffe2

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

nov
02

Det er interessant å se at AP nå varsler opprydning i kjølevannet av den siste avsløringen  av
dyremishandling på pelsdyrfarmene. Interessant fordi AP på landsmøte i fjor stemte mot et forslag om å fjerne støtten til pelsdyrnæringen. Staten gir 43 millioner i støtte til næringen.  (Mind you: FP ønsket å fjerne støtten).

Så sent som i fjor rullet Nettverk for dyrs frihet opp en skandaløs sak. På eget iniativ  inspisert de pelsdyrfarmene i norge, hvorpå rapportene både for 2008 og 2009 avslørte grov dyremishandling.  Mattilsynet på sin side offentliggjorde sine rapporter i juni 2009, og landbruksministeren konkluderte da med at pelsdyrene har det bra på farmene. Det er skandaløst det!

 

Mattilsynet er et statlig organ som fører også tilsyn og kontroll med næringsmiddelproduksjonen og med dyrehold . Snakk om å blande kortene! Jeg oppfordrer politikerne til å revurdere mattilsynet som kontrollorgan for dyrevern. La mattilsynet ta seg av produksjonskonroll og opprett et dyrepoliti som verner dyrene! Avskaff pelsdyrnæringen slik som mange land i EU har gjort.
 
 Kilder

http://35090.vgb.no/2009/08/26/mattilsynet-svikter-igjen-dyrene/
http://www.forbypels.no/
http://www.mattilsynet.no/aktuelt/nyhetsarkiv/dyrevern/forholdene_i_norske_pelsdyrg_rder_72442
http://www.aftenbladet.no/lokalt/1068688/Hardt_press_mot_pelsdyrstoette.html
http://www.sandnesavisen.no/index.php?option=com_content&task=view&id=1426&Itemid=101
http://www.dyrevern.no/Emner/forbruker_og_samfunn/132/Nyheter_om_politikk/7999
http://www.dyrevern.no/Emner/pels/307/309
http://www.dyrevern.no/Emner/forbruker_og_samfunn/132/Nyheter_om_politikk/8207

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00