FLOFFELOFFE'S VERDEN II
- Livets rariteter, foto & dikt, samfunn, tankespinn – Se også:http://maleriogfoto.blogg.no/

nov
21
 
stormfullt hav
stormfullt hav

 

Inspirert av Lilleyam tar jeg også sjansen på å legge ut noen malerier jeg har smurt sammen i det siste…  Nå har det seg sånn at jeg hverken har tegnet eller malt siden barneskolen – og nervøsiteten var stor da jeg meldte meg på et akrylmale kurs for et par år siden. Et sånn nybegynnerkurs hvor du lærer om blanding av farger, bruk av pensler osv.. Siden har jeg kladdet og smurt farger på lerret..  Skummelt å vise de frem, men som sagt – Lilleyam inspirerte meg altså…  Det samme gjør tilfeldige fotografier eller annerkjente kunstnere. Det er vanskelig synes jeg, både hva gjelder farger, teknikk, skygger – ja ALT.  Dersom det er noen som maler der ute, så setter jeg pris på konstruktiv kritikk – sukk, jeg har så mye å lære!
Uansett, det føles deilig for sjelen å være kreativ!!

mektig fjell

mektig fjell

arktis

arktis

mor og barn

mor og barn

 

 

 

 
venner

venner

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

nov
14

Veterinær Silje Hvartnes og programleder Gaute Grøtter Grav har laget et program (”Viltdyrlegen”) fra Sør-Afrika for TV2, og første episode ble sendt i dag i beste sendetid. 

Kort fortalt omhandler programmet rikinger i Sør-Afrika som eier egne naturparker hvor turister kan gå på jakt og skyte ville dyr. Dyrene i naturparkene selges mellom eierne i form av auksjoner. Dyrene må jages, dopes og fraktes til auksjonsplassen. Det er her Silje kommer inn. Veterinæren. Hun skal altså dope ned dyrene slik at de kan fanges.  Mange av dyrene dør av stress i prosessen og vi blir ganske riktig vitner til at en giraff dør etter bedøvelsen.

Det blir litt drama-queen aktig når Silje tar til tårene fordi giraffen døde, mens hun in neste setting er igang med å bedøve en ny.  Fra et helikopter henger hun stolt med gevær, mens stressete giraffer løper som gale på bakken, livredde selvsagt. Det er ikke noe pent syn.

Jeg blir sint på Silje, som stiller opp i en slik prosess. Jeg blir lei meg for at TV2 nedlater seg til å sende et slikt program. Og, jeg blir trist når jeg ser “Royal Canin” sponser programmet i form av reklame.

Alt fra Silje til TV2 og settingen i Sør-Afrika har kun et mål for øye: Penger og (kjendis-)status.

Dette er dyremishandling på høyt nivå – og vinklingen av dette programmet er usmakelig.  Dette burde ikke bli sendt som et underholdingsprogram. Vinklingen burde heller være informasjon om temaet – som nok for de fleste var ganske ukjent. Jeg mener TV2 har tatt en elendig besluttning ved å sende et program som dette.

Jeg håper dyrevernere vil protestere overfor TV2 - og  jeg oppfordrer Royal Canin til å ta vekk sin reklame.

********************

20 November/Etterord:  Jeg fikk e-mail fra Royal Canin i går, om at de har trukket seg som sponsor for programmet. “Viltdyrlegen” hadde ikke vært vinklet slik som de hadde trodd heller.  SÅ det viser seg at selskapet har høy moral og respekt for dyr. Jeg oppfordrer dere til å kjøpe produktene med vissheten om dette.  Det varmet hjertet mitt!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

nov
04

TIL MODERATOR

Hvordan kan man sende en melding til dere?

Uansett: 

Aktuell blogg til forsiden:   http://sondre.vgb.no/2010/11/03/absurde-angrep-pa-dyrevernere/comment-page-1/#comment-9999930383

Hva med å bytte litt på forsiden hva gjelder både bloggere og tema?  Noen ser ut til å leve et evig liv, og ærlig talt er disse bloggerne så sabla gode at de fortjener oppmerksomhet flere ganger i uka?  Neppe.

Det er flere gode bloggere enn det moderator tydligvis tar notis av?

Tips:  La bloggerne være med på å bestemme forsiden – f.eks en mulighet til å klikke på
“tips om innlegg som FORTJENER forsiden”.

Mvh

Floffeloffe2

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

nov
02

Det er interessant å se at AP nå varsler opprydning i kjølevannet av den siste avsløringen  av
dyremishandling på pelsdyrfarmene. Interessant fordi AP på landsmøte i fjor stemte mot et forslag om å fjerne støtten til pelsdyrnæringen. Staten gir 43 millioner i støtte til næringen.  (Mind you: FP ønsket å fjerne støtten).

Så sent som i fjor rullet Nettverk for dyrs frihet opp en skandaløs sak. På eget iniativ  inspisert de pelsdyrfarmene i norge, hvorpå rapportene både for 2008 og 2009 avslørte grov dyremishandling.  Mattilsynet på sin side offentliggjorde sine rapporter i juni 2009, og landbruksministeren konkluderte da med at pelsdyrene har det bra på farmene. Det er skandaløst det!

 

Mattilsynet er et statlig organ som fører også tilsyn og kontroll med næringsmiddelproduksjonen og med dyrehold . Snakk om å blande kortene! Jeg oppfordrer politikerne til å revurdere mattilsynet som kontrollorgan for dyrevern. La mattilsynet ta seg av produksjonskonroll og opprett et dyrepoliti som verner dyrene! Avskaff pelsdyrnæringen slik som mange land i EU har gjort.
 
 Kilder

http://35090.vgb.no/2009/08/26/mattilsynet-svikter-igjen-dyrene/
http://www.forbypels.no/
http://www.mattilsynet.no/aktuelt/nyhetsarkiv/dyrevern/forholdene_i_norske_pelsdyrg_rder_72442
http://www.aftenbladet.no/lokalt/1068688/Hardt_press_mot_pelsdyrstoette.html
http://www.sandnesavisen.no/index.php?option=com_content&task=view&id=1426&Itemid=101
http://www.dyrevern.no/Emner/forbruker_og_samfunn/132/Nyheter_om_politikk/7999
http://www.dyrevern.no/Emner/pels/307/309
http://www.dyrevern.no/Emner/forbruker_og_samfunn/132/Nyheter_om_politikk/8207

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00