FLOFFELOFFE'S VERDEN II
- Livets rariteter, foto & dikt, samfunn, tankespinn – Se også:http://maleriogfoto.blogg.no/

jun
30

I VG i dag kan man lese at oppdrettsnæringen – med fiskeriministeren i spissen – er harniske etter at et fransk dokumentarprogram setter norsk lakseoppdrett i negativt lys.
Der ble det bl.a. opplyst om at det pøses giftstoffer ut i vannet som gir skader på både oppdrettsfisk og også villfisk og fauna nær oppdrettsanleggene. Gammelt nytt forsåvidt, for de som følger med litt…

Anyway – Fiskeriminsteren tilbakeviser dette kraftig og hevder at Miljøativist Oddekalv er en useriøs ryktemaker, som har gitt feil opplysninger til det franske teamet.

Mind you – mange tjener penger i næringen og flere er på toppene:
Fiskeriminister Lisbeth Berg Hansen (Medeier i Singaberg Hansen), , Fiskeridirektør i fiskedirektoratet, Liv Holmefjord med eierinteresser i  AS BOLAKS – og om ikke det er nok så eier staten en av de største fiskefôr selskapene i verden, EWOS.

Man kan ikke være så naiv at man ikke forstår at det er pengene som styrer.
Kanskje mer enn sannheten selv?

En ting er sikkert, flubenzuroner, brukes i kampen mot lakselus nå – et middel som har vært tatt av markedet i 10 år, men som har blitt gjenninnført pga at fisken har blitt resistent mot andre tilsetninger. Det er sannhet – ikke ljug.  Så var det faremomentene da… Man behøver jo ikke være professor for å forstå at giftstoffer ødelegger miljø og mat – eller ???

MEN angrep er det beste forsvar! Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) har ifølge Dagens Næringsliv skrevet brev til Oddekalvs sponsorer, der han blir fremstilt som en bløffmaker som sprer løgn og bedriver skadeverk.  Ja, det er vel best å kneble de som kan ødelegge næringen. De med makt gjør det på denne måten altså. Fordi angrep er det beste forsvar…

 Nei, man kan bare google – lese seriøse rapporter og nyheter om emnet – så ser man at oppdrettsnæringen av fisk er til fare for miljøet og helsa til oss som spiser fisken. Så lenge det er klingende mynt det er snakk om,  kan man ikke tro på næringen.

Jeg blir mer og mer kritisk til oppdrettsnæringen – og krever at all fisk blir merket som oppdrettsfisk eller villfisk. Så kan vi selv bestemme hva vi spiser. Jeg oppfordrer selvsagt til boikott av oppdrettsfisk og heier forøvrig på Oddekalv.

 

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10009677

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

jun
17

Det er ikke lett å være ung, men det er heller ikke lett å tippe over 45 år.
Livet er  fullt av utfordringer for hunkjønn hele livet tror jeg – personlig sett, i allefall.

Mange påstår at man blir så trygg og har det så flott når man er rundt 40 år. Pøh. Jeg føler meg fortsatt sårbar og er fortsatt full av komplekser.  Utseende blir i alle fall ikke lettere med årene, uansett hvor slank man er og kanskje også uten andre skavanker – enn det å dra på årene.

Jeg var ikke mer enn 44 år da den første poden flyttet ut for å gå på høyskole. I fjor flyttet sistemann ut. Det er ikke lett å få barn eller ha små barn, eller tenåringer for den del. Men det er jammen ikke lett når de flytter heller. Jeg savner dem så mye at det gjør vondt i sjela. Det er så rart når huset er tomt.
Nå kommer kanskje den sist utflyttede hjem til høsten for å gå mer på skole, og det skal bli deilig med litt rot og lyder i huset igjen:-D

Og så var det dette kroppslige forfallet da.

Rynker. Jepp, de dukker jo opp. Ting og tang siger nedover.
Kanskje litt giftsprøyter i rynkene? Botox er jo populært. Hmmm. Tror det blir med tanken. Tror det altså, vi får se om noen år.

I fjor begynte jeg med briller. Jeg hater briller. Føler meg som en brilleslange i ordets rette forstand. Problemet er at jeg ser nada når jeg leser. Nå er jeg innehaver av databriller, bifokale briller og solbriller med styrke. Fy faen sier jeg.

Tenner er også en morsom greie når du blir godt voksen, og spesielt når man har hatt så flotte skoletannleger gjennom årene som borret ihjel hele tanna for å få på plass en plombe. Resultatet er at mange i min alder har munnen “full av” kroner. Det har ikke jeg – halleluja!  Men min tannlege oppdaget istedet kronisk tannkjøttbetennelse på meg for noen måneder siden, noe som folk i min alder vissnok ofte får (50%). Røyking er tabu, ellers tar betennelsen fart. Uansett må man dyp rense to ganger i året for å holde det hele i sjakk. Så jeg gjorde det èn gang, men tenkte det var lurt å få en “second opionion” for jeg trodde ikke helt på at det var sant. Dessuten ville jeg ikke slutte å røyke. Så i dag, tok jeg turen til en annen tannlege. Han pirket litt i tennene og konkluderte med det samme.  La meg få lov å banne engang til. Fanken!

1100 kroner for litt pirking og prat. Bra betaling for 15 minutter! I mitt neste liv skal jeg bli tannlege.

Etter tannlegetimen, gikk jeg på legetime fordi bena er som sementlokk og jeg er fryktelig sliten. I tillegg har jeg fått mens to ganger på 10 dager. Great.

Det har faktisk aldri skjedd før.

 Overgangsalder trodde legen – ja, det var bare det som manglet.

Litt blod mindre i kroppen både av blodprøver og andre kvinne-ting, svaiet jeg ut av legekontoret og rakk toget inn til Tigerstaden i siste liten.

På toget satt det ei nydelig jente i 20 årene. Jeg funderte litt for meg selv, og tenkte jo at jeg må ta meg sammen. Med klær og sånn. Og røyking. Og trening. Blikket vårt møttes, og  jeg tenkte det var best å si det som det var. At hun hadde så fine farger på seg, og at jeg måtte skjerpe garderoben. Vi lo litt sammen og småpratet litt.  Vi satt der, hun i sin sommer – jeg i min høst.

Endelig fremme subbet jeg meg til kontoret og slepte meg opp tre etasjer. I fornuftig sko og tregt antrekk. Og der og da måtte sette meg ned på siste trinnet. Så jævlig sliten.  Er det mulig?

Lunch tid nå, tre knekkebrød og et glass vann. Og litt jerntilskudd.

Så da har jeg bestemt meg.

1. Jeg  forbereder meg på å slutte å røyke ved å lese boka som hjalp meg sist “Endelig ikke røyker” skrevet av Allen Carr (Jeg sluttet i over to år).

2. Finne frem treningsklærne (som støver ned i skuffen, jeg trente tre dager i uka i fire år inntil jeg sluttet å røyke sist)

3. Skjerpe garderoben – ut å kjøpe noe fargerike klær
(En skikkelig utfordring! jeg hater å shoppe)

Jeg sier som Obama – uten sammenligning forøvrig -

CHANGE – YES WE CAN!

CAJ6U5J4CA1UD8OQCAP4XN2MCAVP6BHQCAPMWP6BCAUENTV9CA6U39Q0CA8E5ZIPCA9NBZABCAQQ9HKDCAHYCOUSCAFHSXC2CA0JRP07CAXH8I7JCA23WK04CAYQB4TWCAP8NGIHCAMURZOC

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

jun
12

http://www.chiquitaexpedition.com/no/

Ta sjansen på å bli med i konkurransen dersom du har muligheten til å reise avgårde til Costa Rica for noen dager i September. Chiquita leter etter en blogger som skal blogge fra bananplantasjene! Frist 24 juni, og du må være over 18 år.

Good luck – håper en av dere får sjansen!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

jun
10

De fleste har vel fått med seg de høye diskusjonene rundt fiskeoppdretten den senere tiden. Det være seg rundt forurensning av havet, utfisking av villfisk (fiskefôr til oppdretten) og ikke minst giftene som tilsettes fôret.  Nå hadde jeg tenkt å skrive om emnet, men fant et fabelaktig godt leserinnlegg som jeg heller deler med dere:

http://www.tk.no/meninger/leserbrev/article5151044.ece

Ja, jeg setter virkelig et spørsmålstegn ved den økte fiskeoppdretten i Norge. Rent politisk forstår jeg ikke greia – hverken miljøet eller vi som spiser fisk er tjent med fiskeoppdretten. Men så var det altså klingende mynt i kassen som igjen var vinneren på bekostning av deg og meg og miljøet.  Og fiskeriminster Lisbeth Berg Hansen? Vel, hvis ikke hun er inhabil så er vel ingen det… Se linker under.   Vet dere, dette er faktisk skandaløst!

Til slutt, jeg oppfordrer dere til å lese på fiskeproduktene og kun kjøpe villfisk .  Det er kun vi forbrukerne som kan stoppe denne galskapen.

************
Etterord:
Siden mange kommenterte, helt klart uten å kritisk ha lest linkene under, innser jeg at jeg burde skrevet mer inngående om fiskeoppdretten. Her kopierer jeg derfor inn mine svar som gir mer utfyllende info:

Starlett: Jovisst, trenger verden mere mat. MEN oppdrettsnæringen bidrar ikke til verdens matvareproduksjon, tvert i mot! Norsk oppdrett forbruker i dag ca 2.8 millioner tonn villfisk til fiskefôr for å produsere ca 800.000 tonn laks og ørret og årlig. For å si det enkelt, 3 villfisk blir til 1 oppdrettsfisk! (se link over)

Anonym: Takk for linken til universitetsoppgaven.
Flott side, med masse info som også var veldig objektivt! Men jeg savnet kanskje litt om de giftige tilsetningsstoffene, diflubenzuron og teflubenzuron . Kreftfremkallende Stoffer som etterlates i fisken vi spiser (10%!) – i tillegg får også villfisken i seg dette. Visste du at bøndene får klar beskjed om at dette stoffet (diflubenzuron/dimelin) ikke må brukes nær vann?
Oppdretterne pøser altså dette ut i store mengder.
Det er nå gitt tillatelse til at halvparten av oppdrettsanleggene i Norge om å bruke giftene!
Dessuten blir alle skalldyr (kreps, reker osv) i nærheten av oppdrettsanleggene utsatt for denne giften – og fremtiden kan bli i naturmessig sammenheng – usikker for skalldyrene.
Jeg savnet også litt om fiskeriminsteren eierinteresser i fiskeoppdretten og at staten eier 43,5 % i EWOS (fiskefôr – se under).

Hei Fjellape,
Jeg mener du tar feil. Les mine svar her, og les i det minste linkene. Du nevner produksjonsdyrene i Norge, og jeg er enig i at det nok også mye rart i det fôret også. Kugalskapen ble jo utviklet pga föret i sin tid. Menneskene lærer aldri. MEN Denne gangen er det ikke det jeg skriver om.

Nilsen,
Jeg tror absolutt man skal være svært bekymret!
Les igjennom linkene!  Når det gjelder ansjos og Peru er det der som andre steder: Industriell oppdrett av fiskespisende fisk er ressurskrevende og tømmer havet for villfisk. Fisken som brukes til å lage fiskemel og olje, kommer fra Stillehavet og Nord-Europa. Arter som tobis, ansjos, sardin, kolmule, lodde og øyepål er små, men essensielle, i havets økosystem. De er mat for svært mange andre arter.

Hei Charlie,
Endelig en som ser sannheten! Ja, oppdrettsfisk er en trist affære for alt levende liv. I tillegg til all villfisken som skal til for å fôre oppdrettsfisken, så dør faktisk 10-20% av oppdrettsfisken på vei fra utsetting til slakteriet pga uholdbare leveforhold og sykdommer!

SissyFoss
Fiskeoppdrett er fiskeoppdrett, Sissy.
Men all fisk bør merkes: “Villfisk fra….”
Eller “oppdrettsfisk” samt merking av tilsettningene i fiskefôret (Se over!)

Englepus,
Jepp – klingende mynt i kassa bestemmer.

OG visste du at:
EWOS er en av tre store laksefôrselskapene globalt, med en markedsandel på rundt 33 prosent
Interessant fordi:
EWOS er et datterselskap av Cermaq, der den norske staten sitter med 43,5 prosent av aksjene. Så har vi jo fiskeriminsteren da, som er medeier i Sinkaberg Hansen (fiskeoppdrett) ..
MYE penger står på spill – Så penger ja, det går foran ALT.

Dessuten er jeg ikke alene om å boikotte oppdrettsfisk…
Butikk kjenden TARGET i USA har bokottet oppdrettsfisk, og selger nå kun villfisk i sine noe sånt som 1500 butikker fordelt over 49 stater.

De fire store kjedene, Mega, Coop, Meny og Rema (tror jeg det var) har kommet med uttalelser – men om dette er ren pr. gimikk vites ikke. Jeg oppfordrer alle butikkene i Norge til å Boikotte oppdrettsfisken – for helsa og miljøet sin skyld.

***************************

http://www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/1.6527787

 

http://www.wwf.no/dette_jobber_med/hav_og_kyst/akvakultur/fiskefor/

 

http://www.miljovernforbundet.no/uploads/krav_til_dagligvarehandelen.pdf

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

jun
10

Når helsedirektør Bjørn Inge Larsen varsler om at prioriteringene i Helse-Norge kan bli så harde at store pasientgrupper kan bli nektet livsviktig hjelp av det offentlige, så kjenner jeg at jeg blir forbannet.
Det er selvsagt snakk om penger. Fordi budsjettene til dette i dag er for høye.  

 Han anbefaler alle å ta en helseforsikring.

Men vent nå litt, betaler vi ikke skatt i dette landet? Kan det være slik at det har blitt tatt en del feilprioriteringer underveis? Muligens har man vært for liberal i forhold til en del andre ytelser?  Det sier seg selv at pengesekken ikke er utømmelig kanskje.

Dessverre er det nok et fakum at ikke alle har ikke råd til en helseforsikring – og jeg tar vel heller ikke feil om disse blir enda dyrere hvis ovennevnte blir et faktum i helse-norge.

Altså:  Kun de med penger på konto,  nedbetalt eiendom eller helseforsikring, har mulighet til å få den behandlingen de har krav på.  

Da er det mange av oss som kan vinke farvel til et verdig liv – eller selve livet hvis vi blir livstruende syke.  Det er en skremmende tanke.

SÅ hvorfor i all verden har jeg gått på jobb i 25 år og betalt min skatt?  Når man hverken kan stole på sykehus eller eldreomsorg  - ja, så må det sannelig være skummelt å bli enten syk og/eller gammel.

Til slutt litt bitter ironi:
Nei - moralen er  kanskje å gi pokkern. Slutte å jobbe og nyte livet mens en har helsa. Dessuten vil jo helsa holde lenger uten å slite hver dag.  Foreløpig snakkes det ikke om kutte i trygdeutbetalingene så dette må være halmstrået å gripe tak i så lenge man har helsa og ingen formue – i alle fall så lenge muligheten er tilstede selv om man bare har vondt i “vil ikke nerven”.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

jun
04

Sakte men sikkert kommer det frem flere forhold rundt bordingen av skipet «Mavi Marmara» som var på vei til Gaza med nødhjelp. Saken er nok komplisert og det er nok av oss synsere på nettet. Jeg tar ingen side, men stiller meg noen spørsmål jeg vil dele med dere.

Hva om aksjonistene i virkeligheten var offer for terrorisme mot Israel?
At grupperinger faktisk brukte skipet som skalkeskjul?

Det var vel forventet at Israel ville gå til angrep på et eller annet tidspunkt, og denne saken har som ventet svertet Isrealittene.  Kunne det være sakens egentlige kjerne?

Man kan ikke være så naiv, at man tror normale aksjonister klarer å overrumple kommandosoldater ved å rappe våpenet deres – eller stå i mot angrepet fra disse.  Våpnene disse hadde ombord tyder jo heller ikke akkurat på at enkelte av aksjonistene hadde hederlige utsikter?

 All ære til de som ønsker å hjelpe mennesker i nød, men ærlig talt – i en så kompleks sak er det lov å trå varsomt. Det nytter ikke å gråte etterpå, da har man vært for naiv.

Jeg mener, dersom man villig trer inn i en aksjon som er til de grader politisk brennhet, og hodestups engasjerer seg i denne problematikken må man regne med følger.  For noen er det faktisk greit å dø for saken. Dem om det.

Jeg ønsker av hele mitt hjerte at det kan bli fred på Gaza i fremtiden, men har ingen tro på at dette var måten å aksjonere på. Det skaper mer splid og mer hat mellom folkeslagene.

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=10008425

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

jun
01

araEnkelte av Ap’s og Sv’s politikere kler seg nå med palestinaskjerf  – og lar seg stolte avbilde i VG.
Dette er vel deres måte å sympatisere med det palestinske folket på da..

Måten å gjøre det på synes jeg er svært uklokt.  Det svarte og hvite palestinaskjerfet er for mange et symbol for terroristbevegelsen PLO i Midtøsten. Eller synes de det er klokt å kle seg som Arafat?  PLO er vel neppe noe å assosiere seg med…

For skjerfene har betydning. En kefije med svart og hvitt mønster er mest populært i Midtøsten, mens de røde og hvite oftest blir assosiert med Jordan. På 1930-tallet ble kefijeen symbol på palestinsk nasjonalisme fordi den ble forbundet med palestinske bønder. Senere ble skjerfet et symbol knyttet til PLO-lederen Yasir Arafat (1929-2004) som sjelden ble sett uten sitt svart-og hvitmønstrete palestinaskjerf. 

 

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Palestinaskjerf

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00