FLOFFELOFFE'S VERDEN II
- Livets rariteter, foto & dikt, samfunn, tankespinn – Se også:http://maleriogfoto.blogg.no/

feb
12

- fordi det er oppfordret til at muslimske troende skal holde en såkalt “fredelig” demonstrasjon like i nærheten av jobben min.  Ja, det er jo denne karikaturtegningen som ble trykket i Dagbladet det gjelder, men det har vel alle fått med seg.

Ja, jeg gidder ikke engang å se de mobilisere seg.  Jeg fatter og begriper ikke hvorfor de ikke pakker snippesken og reiser til et land som de kan forene seg med både kulturelt og ikke minst religiøst. Det hadde vært en mye bedre løsning for dem selv og de av oss  som klarer å leve i ro og mak på tvers av kulturer – og som ikke ser med avmakt på vestlig kultur og demokrati. 

Når nå denne demonstrasjonen likevel er bestemt, la oss da håpe at den virkelig vil gå rolig for seg. Både for tilfeldige forbipasserende, næringslivet og politiet.   Og også  for at fremmedfrykten ikke brer om seg enda mer.

God helg

 

 .http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3513877.ece

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=584086

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=584075

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

feb
02

I følge VG i dag, ble en lærer ved den franske privatskolen Lycée Français René Cassin i Oslo oppsagt fra sin stilling pga seksuelle tilnærmelser mot en 14 år gammel pike.

Skolen valgte, i samarbeid med ambassaden, å ordne opp selv i stedet for å tilkalle politiet. De undersøkte saken grundig, og læreren ble oppsagt ved skolen.

Dermed kan denne læreren kan altså fortsette i skoleyrket.  Her eller i utlandet.
Vedkommende har ingen “sak” på seg som tar fra ham retten til å undervise barn og ungdom.  (Per i dag stilles det nemlig krav om fri vandel til arbeidssøkere i barnehager og skoler. Disse må legge frem en politiattest som viser om de er siktet, tiltalt eller dømt for seksuelle overgrep mot barn.  Denne læreren slapp glatt unna. Utilgivelig).

Jeg håper myndighetene tar kontakt med skolen for å ordne opp i denne saken på skikkelig vis.  For den fornærmedes skyld og for samfunnet forøvrig.

Ledelsen i den franske skolen bekymrer meg. De skal altså ta vare på barn og unge, og viser en så til de grader slett holdning.  Skammelig rett og slett.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=583817

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00