FLOFFELOFFE'S VERDEN II
- Livets rariteter, foto & dikt, samfunn, tankespinn – Se også:http://maleriogfoto.blogg.no/

jan
12

AMK UTEN EMPATI??

Alle har vel fått med seg hendelsen på Tøyen hvor AMK ikke tok et nødanrop alvorlig slik at en kvinne døde.

Visste du foresten at familien ringte hele ni ganger og tryglet AMK om å sende ambulanse mens kvinnen lå døende i leiligheten på Tøyen?  Slik jeg oppfatter det burde den første innringningen ha holdt dersom AMK hadde vært mer samarbeidsvillig.

I dag ble lydloggen gjengitt på TV2 nyhetene. 

Det var opprørende.  For meg virket det som om AMK provoserte fremfor å roe ned sjokkerte pårørende. Jeg har selv ringt etter ambulanse, og hadde jeg fått samme behandlingen hadde også jeg eksplodert i en slik situasjon.

Som innbyggere og medmennesker kan ingen av oss godta at AMK behandler folk på en slik måte.

*****

Etterspill ble det heldigvis i denne saken. Spesialenheten for politisaker har etterforsket saken i flg VG 11 mai 2010, og Både AMK-operatørene og ambulansepersonellet etterforskes både for grov uforstand i tjenesten og for brudd på bestemmelser i helsepersonelloven, ifølge Bay. Polititjenestemennene etterforskes for å ha utøvd grov uforstand i tjenesten.

Saken etterforskes i følge avisen  på bakgrunn av anmeldelse både mot politi og ambulansepersonell og institusjonene der de jobber.

BRA!

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10005926

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

jan
09

 I hovedstaden i går var det minus 21 grader. Det var bitende kaldt så jeg hadde klær som ville vært utmerket selv på vinterfjellet. Sjefen lo høyt da han fikk øye på meg og lurte på om skiene mine sto utenfor kontoret da…  Vel, vel – jeg holdt meg i alle fall varm.

Da jeg skulle hjem – uten ski –  fikk jeg øye på ung uteligger utenfor Nationaltheateret stasjon. Han satt på den frossne bakken med en penge i hånden og øynene lukket.  Jeg hadde det travelt og fôr forbi, men bråsnudde fyllt av skyldfølelse for å være så selvopptatt.  SÅ travelt har man det ikke.  Jeg satte meg ned og klappet han på skulderen. Apatisk lukket han opp øynene. Jeg pustet lettet ut. “Du kan ikke sitte her nå” sa jeg “du må gå inn på stasjonen”. Han ristet på hodet og mumlet at han hadde blitt jaget ut tre ganger. “Lov meg at du prøver igjen” sa jeg og løp for å rekke toget.  Jeg kikket etter en Securitas vakt mens jeg løp, men så ingen. I farten registrete jeg en selger av “=Oslo” og tenkte at Securitas kanskje ikke hadde fått øye på ham enda. At det var derfor han var inne altså.

Men jeg fikk ikke ro i sjelen. Gutten kunne rett og slett fryse i hjel der ute i kulda. På toget ringte jeg derfor opplysningen og via en kiosk på stasjonen fikk jeg telefon nummeret til Securitas. En hyggelig mann tok telefonen. Jeg presenterte meg og la til at jeg ringte om noe som jeg sikkert ikke hadde noe med. Men at jeg håpet han ville høre på meg. Og det gjorde han. Jeg fortalte om den unge uteliggeren. 

“Men de får jo være ved T-banen” svarte han meg.  Det kunne jo stemme, jeg hadde jo sett en narkoman der når jeg gikk forbi. “Han har fått forståelsen av at han ikke får være inne” svarte jeg litt usikker nå. “Vær så snill å gå ut og be ham sette seg inne” ba jeg innstendig – og håpet på litt hjertevarme på en sånn kald dag.  Selv om jeg vet at jeg blandet kortene – Securitas er jo ikke sosialarbeidere. 

Om vedkommende jattet med meg vites ikke, men samtalen var hyggelig nok den – og da samtalen ble avsluttet fikk jeg litt ro i sjela.  Med et lite pling hadde jeg gitt ansvaret til en annen.

Men i dag morges da jeg våknet, kom jeg på hva som nok hadde skjedd. For jeg hadde tidligere observert den samme =Oslo selgeren som sto inne på T-banen.  Da var han veldig aggresiv mot en annen narkoman som forsøkte å sette seg ned med tigger koppen sin – og vedkommende jaget denne personen ut fra stasjonen. Plutselig var det krystallklart at det var ham som hadde kastet den unge gutten ut – ikke Securitas. Så jeg ber om unnskyldning til Securitas på Nationaltheateret fordi jeg trodde de ikke hadde hjertevarme i kulda – for jeg har vel egentlig aldri sett at noen av de har gjort eller sagt noe som helst som har vekket oppsikt. Og takk for at du som tok telefonen var så hyggelig.

Og ja – jeg vet det er varmebusser på Oslo S og mat utdelinger osv i sentrumsområdet – men de narkomane trenger penger og trosser nok kulden for å samle inn til dagens doser.

En kopp te, et klapp på skulderen eller litt årvåkenhet fra deg og meg skader ikke. Selv om vi må bry noen som egentlig har en helt annen jobb….

God helg

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

jan
06

Oldinger på jobb

 

Man kan lese i Aftenposten at Thai Airlines vil fjerne flyvertinner over 45 år. Til stor glede for passasjerene som kan nyte godt av rynkefrie servitører, og til enda større glede for flyselskapet som kan betale den yngre rynkefrie garde mindre.

At folk over 45 blir sett på som oldinger på jobb er ikke et asiatisk fenomen. Det er store andeler av lederne i Norge som fortsatt ser aldersgruppene mellom 46 og 55 år som «eldre». Det viser Seniorbarometeret, som ble offentliggjort i September 2009. Hva arbeidstakere fra 56 år og oppover blir betegnet som sies det intet om….

Den gjeldende pensjonsalderen i Norge er i dag 67 år. Så for meg på 46 år, som altså er eldre, er det fortsatt noen år frem til jeg kan trekke meg tilbake i pensjonistenes rekker….  Og enda lenger kan det bli dersom uttalelsene til en økonomiprofessor  i VG  får gjennomslag for sitt forslag til 75 års pensjonsalder. Ha! DA blir det rynker da.

Når man aner at man kommer langt bak i køen hva gjelder attraktive, unge, sultne arbeidstakere når man søker jobb – ja, så får man heller holde seg godt fast der man er og håpe man aldri må slutte på “eldre” dager. Hvis så skjer må man tenke positivt og eventuelt koke spikersuppe inntil man finner en arbeidstaker som forstår verdien i både “eldre” og yngre arbeidstakere.

For min del er det faktisk 21 år til jeg kan forvente å få alderspensjon, og i følge enkelte politikere er deres ønske å ha folk i arbeid enda lenger enn det i framtiden. Rynkene kan man jo gjøre noe med kanskje, det blir vanskligere å gjemme vekk rullatoren.

En senior+++ på vei til jobb?

En senior+++ på vei til jobb?

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10007545

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

jan
05

I en kommentar fra et tidligere innlegg jeg skrev, ble jeg kjent med at det eksisterer en gård (Løken Gård)som driver salg av dyr til forsøksdyrlaboratorier. I min naivitet visste jeg ikke at slikt eksisterte. Jeg ble så lei meg. Via nettsidene til Nettverk for dyrs frihet kan du lese om gården.

Litt fakta fra siden følger her:

  • Løken Gård startet sitt salg av dyr til forsøksdyrlaboratorier for over 20 år siden.
  • Omtrent 120 hunder og 50 katter holdes til enhver tid innesperret på LØken Gård i påvente av usikker skjebne i dyreforsøk.
  • Løken Gård selger dyrene til dyreforsøk i flere europeiske land og har planer om å utvide driften.
  • Løken Gård har flere ganger havnet i medias søkelys etter anmeldelse for lovbrudd. Etter en rettssak i 2007 ble Løken Gård tvunget til å utlevere sju hunder til sine eiere, etter at de hadde skjult at hundene skulle selges til dyreforsøk.
  • Løken Gård kjøper inn hunder og katter fra privatpersoner for å bruke i avl.

Via nettsidene til dyrevernalliansen kan man lese at Norge forbruker flest forsøksdyr  i Skandinavia. De fleste dyrene brukes i industrien, særlig i fiskeoppdrettsindustrien.

Her kan du, på FDU’s sider selv lese hvilke dyr som ble brukt til hvilke forsøk: http://www.mattilsynet.no/fdu/multimedia/archive/00049/FDUs__rsrapport_2008_49067a.pdf

FDU har foretatt 7 inspeksjoner i forsøksdyreavdelinger, INGEN uanmeldte!

Programmet “Brennpunkt” tok i mars 2009 opp temaet fiskeoppdretten i norge. Det viser seg at det de siste årene har det blitt brukt mer fisk til oppdrettsfôr enn til menneskemat. De miljømessige konsekvensene er store, oppdrettsanleggene sprer sykdommer til villfisken.  Og forsøk på fisk drives i stor utstrekning.

Men igjen, pengene taler sitt språk – dette er “big business”. Når produksjonen øker, øker sannsynligvis også forskningen…

Når dette er sagt vil jeg også påpeke at jeg finner det merkelig at norges fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen ikke er funnet uverdig for en slik ministerstilling. Hvorfor? Fordi hun har eierinteresser i Aker Seafoods og familiebedriften Sinkaberg-Hansen… Nå viser det seg at Landbruksminister Lars Peder Brekk er funnet inhabil i saker som angår fiskerimininster Lisbeth Berg-Hansens selskap Sinkaberg-Hansen spesielt, eller i saker der selskapet har sterke interesser i utfallet. Dette fordi landbruksministeren er  indirekte medeier i selskapet gjennom selskapet Asbjørn Brekk AS. Dessuten er hans bror styreleder i Sinkaberg-Hansen. Landbruksministeren er dog  ikke funnet generelt inhabil i saker som angår fisk og Mattilsynet. Dette fastslo Justisdepartementets lovavdeling mandag 4 januar 2010.

Er det ikke underlig da dere, at vi har en landbruksminister og en fiskeriminister som har eierinteresser i fiskeoppdretten? Troverdigheten til disse ministrene blir satt på stor prøve da de “inngår i” Mattilsynet – som jo skal beskytte forbrukernes mat OG alle dyrs rettigheter.

Les fakta her:

Mattilsynet er underlagt tre departementer; Landbruks- og matdepartementet (LMD), Fiskeri- og kystdepartementet (FKD) og Helse- og omsorgsdepartementet (HOD). Det administrative ansvaret for etaten ligger hos LMD. 

Lovverket
De viktigste lovene på Mattilsynets områder er:

Matloven, som skal sikre forbrukerne helsemessig trygg mat og trygt drikkevann, fremme helse, samt ivareta miljøvennlig produksjon og hindre spredning av dyre- og plantesykdommer.

Dyrevernloven, som skal sikre at dyr, også fisk, behandles godt.

Kosmetikkloven, som skal medvirke til at kosmetikk og kroppspleieprodukt er helsemessig sikre for mennesker og dyr.

Mattilsynet har videre også ansvar for lov om veterinærer og annet dyrehelsepersonell (dyrehelsepersonelloven), lov om planteforedlerrett (planteforedlerloven) og lov om husdyravl (husdyravlsloven).

Til alle disse lovene er det utarbeidet forskrifter med mer detaljerte bestemmelser. Det aller meste av lovene og forskriftene inngår i EØS-avtalen og er felles europeisk regelverk.

Jeg håper inderlig Dyrevernalliansen kommer i mål når det gjelder å få til et dyrepoliti i Norge fremfor det eksisterende Mattilsynet.  Vi som er litt interessert vet jo at Mattilsynet gjør en laber jobb for dyrevelferden i Norge, men med ministre som nevnt ovenfor kan Mattilsynet, om mulig, bli enda mindre troverdig.

Foresten, den nye dyrevernloven som kom i kraft i januar i år – den gjelder kanskje ikke forsøksdyrene, eller???????

La oss alle jobbe for et dyrepoliti og at steder som Løken gård blir stengt ! Underskriftskampansje har pågått en tid, du kan skrive under her http://www.lokengard.no/node/6

 

http://www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/1.6527787

http://www.nationen.no/politikk/article4788146.ece

http://www.mattilsynet.no/om_mattilsynet

Merk:
Dyrevernalliansen jobber for eget dyrepoliti i Norge www.dyrevern.no

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

jan
02

Fra 1 Januar 2010 trådte den nye dyrevelferdsloven i kraft.  Nå er det skrevet svart på hvitt at det er lovpliktig å varsle myndighetene ved mistanke om mishandling og vanskjøtsel av dyr. I denne loven innføres også 16 års grense for kjøp av dyr og forbud mot sex med dyr. Tenk det.. Det har jo tatt sin tid kan man si – og sier mye om Norges syn på dyrevelferd. Vel nå er den her – og bra er vel det.

MEN, hva så?   Saker har jo blitt varslet før uten at det har fått særlig betydning for mishandlerene. Jeg nevner for n’te gang Fatland slakteriet i Oslo og Hedmarkssaken som eksempler. Dette er store graverende eksempler, Fatland ble aldri stengt og damen i Hedmark har mishandlet dyr i noe sånt som 10 år siden første varsling.  Så hva med de “mindre” sakene – hvis man kan kalle dem det?

Det er handling som må til. Dersom en person har blitt rapportert inn for dyremishandling, må myndighetene kunne gå inn umiddelbart og frata vedkommende dyret/stenge produksjonen - inntil saken er avgjort.        

Så lenge myndighetene ikke legger til rette for lover og rask saksbehandling som slår bena unna på mishandlerne – ja, så mener jeg bestemt at dyrevelferden i Norge er uanstendig.

 

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3445535.ece

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00