FLOFFELOFFE'S VERDEN II
- Livets rariteter, foto & dikt, samfunn, tankespinn – Se også:http://maleriogfoto.blogg.no/

nov
28

Så kan man igjen lese om dyremishandling. Denne gang retter jeg blikket over grensen mot Sverige.

90 (nitti!) grisebønder er anmeldt for dyremishandling hos svenska bror. ICA og Coop i Sverige har nå stoppet å kjøpe slakt fra disse .  Men, Dagligvarehandelen uttaler at først når de anmeldte grisebøndene behandler sine dyr på skikkelig vis skal de kjøpe kjøtt fra disse igjen. 

Stopp en halv: Burde ikke slike bønder få fratatt enhver rett til å holde dyr for evig tid?!  I Sverige er det bransjen selv som følger opp anmeldelsene. Hvor troverdig er det?

Vel, denne skandalen har visstnok fått politiske følger. La oss håpe politikerne i Riksdagen kan vise at de gjør noe mer enn å prate i sakens anledning. Det kreves handling!

Etter dette har blitt kjent, er det nok mange som spiser juleskinke og ribbe med en vond følelse i magen. 
Produktene kan nemlig ikke spores, dermed er det ikke godt å vite om julegrisen du kjøpte på “harryhandel” i Sverige er fra en av disse bøndene. Den er visstnok ikke i norske hyller. Ha! DET er å stole på. Her er salget og klingende mynt vikigere enn moralen. Det viser seg jo.

De folkevalgte både her og utenfor Norge bør legge til rette for at kun godt dyrehold gir rett til å drive i bransjen. 

Alt kjøtt burde vært merket med opprinnelsessted og slaktested. Uanmeldte dyrekontroller flere ganger i året skulle gi prikkbelastninger ved feil/mangler/mindre bra dyrehold – og merkes på pakkene.  Eks. antall prikker fratar bonden/slakteriet etc mulighet til å drive med dyrehold på livstid.

Bare slik kan vi forbrukere holde oss godt orientert og vi kan selv foreta valg. Dette gjør også at alle ledd står ansvarlig på en synlig måte.

Alle dyr skal behandles godt.

Kilder:

 http://www.dyrsfrihet.no/nyheter/intensivt-dyreplageri-avdekket-pa-svenske-grisefarmer

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3394750.ece

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

nov
28

Nå nærmer det seg atter jul. Det er faktisk første advent i morgen – og jeg er godt programert! Jeg er satt på autopilot, og er jeg ikke falsk ellers i året – så er jeg det på denne tiden.  Jeg utstår ikke juletiden – jeg utstår ikke desember i det hele tatt med alt juletiden drar med seg.  Men jeg har jo mann og barn som er tradisjonelle – så kamelen svelges og jeg retter ryggen og går på. Det er kun snakk om noen uker så jeg får det til hvert år. Om enn litt stivere i nakken av irritasjon…  Så mine syndige tanker holder jeg stort sett for meg selv, men for å få ut litt damp “hvisker” mine syndige tanker til dere….

Julepynt. Herregud, noe så patetisk som glitter og nisser. Støvsamlere. Men tradisjonen tro, pynten ligger klar den. Adventsstjernen likeså. Jada – i morgen skal det pyntes.

Pakker. Jeg hater å shoppe – spesielt i førjulstiden! Alt er så kommersielt. Så ødeleggende. Alle har jo alt, hva pokker skal man kjøpe da?  Julen begynner i oktober med julemarsipan og glitter i butikkene. November er ikke over før julegatene glitrer og julemusikken tyter ut av høytalerne i butikkene. 

Julebord. På med penklærne. Vandring fra det ene selskapet til det andre – både på jobb og i privaten. Joda – det ER hyggelig å kose seg med venner og forretningsforbindelser, absolutt! Men desember er fyllt opp altså – så når julekvelden kommer har man spist ribbe, pinnekjøtt og lutefisk allerede i flere uker.

Disse selskaplighetene hadde vært like hyggelig i januar, februar og mars – så hvorfor ikke spre det litt?

Men jeg stiller opp med penkjolen på, spiser til jeg sprekker og skåler i rødvin. God mat og rødvin er ikke å forakte selv for en julehater.

Når det nærmer seg juleaften er jeg i mål som de fleste andre – jeg pynter og kjøper inn alt som skal til til jul. På juleaften stekes det ribbe og serveres (kjøpte) julekaker. Jeg gir bort pakker og pakker ut gaver jeg har fått. Og smiler til den store gullmedalje. Det skal jo være koselig på sånne dager. Tradisjonelle dager som skal huskes av neste generasjon og som skal føres videre. Selvsagt – man ødelegger ikke julen for andre. Selv ikke en julehater gjør det!

Selvfølgelig er jeg heldig – jeg får jo faktisk gjort alle disse tingene. Jeg er ikke ensom og ikke syk.
Jeg har mye å være takknemlig for. Og det ER jeg også selvfølgelig.  Selv om jeg ønsker å slippe unna butikkene i desember og gjøre alle selskaplighetene unna i januar i stedet, kutte ut pakkene og julepynten – og feire juleaften med god mat og drikke sammen med nærmeste familie. Kanskje vi kunne diskutere på et dypere plan og gi alle gavepengene til en veldelig organisasjon? Sukk. Men livet fungerer altså ikke sånn hvis man ønsker julefred i heimen. Det er visse tradisjoner man ikke rører ved.

God førjulstid alle!

god mat og selskap er en viktig greie i førjulstiden

god mat og selskap er en viktig greie i førjulstiden

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

nov
27

Blind vold er greit

I Aftenposten i dag kan dere lese en mors kronikk om blind vold som rammet hennes 19 år gamle sønn og deres møte med norsk politi og rettssystem. Skremmende lesning – og noe en hver av oss bør ta oss tid til å få med oss. Blind vold kan ramme deg eller dine nærmeste før du aner det.  Og da, kjære deg, er du den tapende part.

Les her: http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article3393776.ece

Hva vil du si til våre folkevalgte etter å ha lest dette?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

nov
23

I helga ble en 48 år gammel mann kastet av bussen fordi han var overstadig beruset. Ja, så beruset at buss sjåføren kontaktet politiet. Han fikk klarsignal til å forlate mannen og beskjed om at politiet skulle rykke ut. Da politiet kom frem fant de ikke mannen, men satte heller ikke i gang noen leteaksjon. Dagen etter ble han etterlyst av samboeren, og politiet fant da mannen død ikke langt unna der han hadde blitt satt av bussen.  Politiet uttaler at de ikke kunne gjøre noe annerledes den dagen de fikk rapport om mannen.

Tullprat, mener jeg. Når politiet blir kontaktet slik som de ble denne kvelden burde de ha lett etter denne berusede mannen. Jeg kan aldri tenke meg at buss sjåfører rundt om i landet rapporterer enhver beruset person som går av eller kastes av bussen med mindre de er så fulle at det er sannsynlig at de er til fare for seg selv. Politiet burde absolutt ha søkt etter denne mannen, kanskje hadde de kunnet redde livet hans…

En annen episode som gikk sterkt inn på meg var saken om Katrine fra Bergen i mai 2008. Nittenåringen var i så dårlig forfattning at forbipasserende ringte politiet via nødanrop. De fikk beskjed om at politiet skulle rykke ut, og at de kunne forlate stedet.  Politiet rykket aldri ut. Den unge kvinnen ble funnet død en uke senere. Husker jeg riktig var narkotika en faktor her.

Jeg forstår det bare ikke. Kan man ikke stole på at politiet ordner opp når man ringer et nødanrop?!
Er rusede personer mindre verdt enn andre? Er det greia?

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/nord-jaeren/1.5890887

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=584852

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

nov
22

Den britiske fotografen Steve Bloom har spesialisert seg på å fotografere ville dyr, og hadde en fantastisk utstilling i Oslo fra juni t.o.m. september 2007. Denne utstillingen viste ville dyr fra alle himmelstrøk. Fantastiske bilder knipset etter ukers tålmodighet og under vanskelige forhold.

Utstillingen het “Spirit of the wild” (Villdyrenes sjel) og var stillt ut utendørs ved Rådhuset i Oslo. Man kunne også få kjøpe plakater og bøker.

 

utstillingen "Spirit in the wild" i Oslo

utstillingen

  

 

Steve Bloom fokuserer på dyr som står i fare for å bli utryddet samt miljøet disse lever i.

Jeg gikk til denne utstillingen så ofte jeg kunne etter jobb. Hvert bilde var helt unikt – helt fantastisk for dyreelskere i alle aldre. I årene etter studerer jeg ofte bildene i hans bok “Spirit of The Wild” som jeg kjøpte. I tillegg til bilder inneholder boken tankevekkende sitater om jordas dyr. Den boka står ikke i bokhylla, men har fått en hedersplass. Mange besøkende har bladd i boka og latt seg “forføre”.

På kontorveggen henger mitt favorittbilde, en svømmende elefant, se her:

 

Dette fotografiet gjør meg så glad:-D

Var du så heldig å se utstillingen?

Hvis ikke bør du besøke web siden og få en uforglemmelig opplevelse!

Jeg anbefaler også bøkene hans:

http://www.stevebloom.com/newpages/newbooks.php

 

Her kan du se noen flotte videoer som viser hvordan han jobber:

http://stevebloomphoto.com/interviews/tv_and_video.html

 

La oss alle jobbe for at alle dyr har et verdig og godt liv – og la oss ta vare på jorda vår til felles glede for alle levende vesener.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

nov
18

 

Jeg stiller meg helt uforstående til politikernes manglende vilje til et godt dyrevern i Norge.

 Overførte midler fra staten til frivillige dyrevernsorganisasjoner er liten.

 Mattilsynet, som er utnevnt til blant annet til “dyrenes beskytter”, har andre agendaer som er mer prestisjefyllte og budsjettet til dyrevern er minst.

 Dyrevernloven må da være full av hull og mangler, siden overtramp mot dyr i Norge foregår i årevis før tiltale tas ut – eller rettere sagt hvis de tas ut.

 Et ferskt eksempel på Mattilsynets uskikkenhet er saken om kvinnen i Hedmark som i 13 (tretten!) år har holdt på med dyremishandling. Rettssaken starter først denne uken.

 Les og gråt:

 * September 1995 – nemda konstaterte at det var ti hunder på eiendommen. Alt var rent og pent.

* November 1996 – denne gang slapp ikke medlemmer av dyrevernsnemda inn, og fikk beskjed av den tiltalte kvinnen om at de ikke var ønsket på eiendommen. Dyrevernnemda kom da fram til at de ville kalle inn politiet dersom de ikke kom inn.

* Desember 1996 – En ny inspeksjon.  Da ble 12 hunder undersøkt. Tre av disse ble vurdert som for tynne, og båndene hundene var bundet med var for korte. Allerede her betegnet nemda det som et dyrehold som var risikabelt på grunn av de mange hundene.

* November 1997 – det ble registrert mellom 10 og 15 hunder. Forholdene ble ansett av nemda som forholdsvis bra.

* Februar 1998 – Dyrevernsnemda registrerte ca. 15 hunder. Nemnda syntes en del av hundene var i dårlig hold og krevde bedre fôring. De kom med krav om at antall hunder måtte reduseres kraftig og at gjerdet rundt eiendommen måtte settes i stand.

* I 2000 kom det et kull med grønlandshunder som skulle omplasseres. Tiltalte tok selv kontakt med lederen av dyrevernsnemda. Sju hunder ble fjernet fra eiendommen.

* Februar 2001 – nemda kommer på uanmeldt inspeksjon, men tiltalte var ikke hjemme. To hunder var løse, men medlemmene av nemda gikk ikke inn på eiendommen.

* August 2001 – 15 hunder ble registert i en inspeksjon som kom uanmeldt. Etter hvert fikk medlemmene av nemda komme inn. Alle hundene så bra ut i følge rapporten, og det var også en inspeksjon på uteområdet. Det ble imidlertid ikke foretatt undersøkelser av uthuset. Tiltalte sa hun ikke hadde flere hunder enn de nemda hadde telt opp.
— I ettertid viser det seg at det i uthuset, som ikke ble sjekket, var holdt flere hunder. Forholdene her var et klart brudd på dyrevernloven.    

2006: Melding til dyrevernet  om at en av kvinnes hunder skal ha blitt skutt flere ganger før den døde den påfølgende dag

2008:
*Den lokale Dyrevernemda politianmeldte hundeeieren fordi de mener hun ikke klarer å ta godt nok vare på dyrene.

*I en rapport beskriver nemda stor dødelighet blant hundene hennes og syke hunder med skitten og uflidd pels.

*I mai samme årfratok Dyrevernnemda i Solør den kvinnelig oppdretteren i Åsnes 22 hunder på grunn av grov vanskjøtsel.

*39 døde hunder ble funnet på eiendommen hennes. Hundene var avlivet på flere måter; med stump vold, med forskjellige medikamenter og med skytevåpen. Flere hunder er skutt på en slik måte at de ikke har dødd momentant.

*Mattilsynet vedtok senere å la kvinnen få tilbake fire av hundene. Dyrevernleder i Kongsvinger Odd Ivar Krok reagerte med å si opp jobben og anmelde Mattilsynet til politiet for grov uforstand og brudd på dyrevernloven. Mattilsynet nektet å kommentare anmeldelsen.

*De som overtok hundene fra Åsnes-kvinnen stevnet Mattilsynet for retten for å hindre at kvinnen fikk tilbake hundene.

*Mattilsynet ville unngå en rettsak, og satte saken på vent slik at hundene likevel ikke fikk komme tilbake til Åsnes-kvinnen. De omplasserte hundene ble dermed værende hos sine nye eiere.

*To av hundene var i så dårlig forfattning at de ble satt under omsorgen hos Standal katte- og hundehotell. Tidlige undersøkeler av hundene viste at de to dyrene hadde det så vondt at avlivning var eneste utvei, men først et halvt år senere ble de avlivet etter at Mattilsynet i Hedmark fattet et endelig vedtak

*Ifølge Norsk Kennel Klub har den anmeldte hedmarkskvinnen stått registrert med 163 hunder siden 1997, hvorav 57 valper som det ikke kan gjøres rede for

  • Saken etterforskes

 

2009:

Åsnes kvinnen hadde igjen flere hunder til omplassering i mai 2009. Hundene led klart under omsorgssvikt.   TV2   hadde et innslag på tv som tok opp saken og viste hunder i dårlig forfattning i utegården. En av de tidligere eierne ønsket etter programmet å få hunden tilbake. Det gikk ikke kvinnen med på. Mannen måtte gå rettens vei fordi Mattilsynet ikke tok saken. Da han skulle hente hunden  fant han den mishandlet til døde.  

 

Den 13 november i år slo politiet  inn døra til hundeoppdretteren   Fordi Mattilsynet ikke har grepet inn mot hundeholdet bestemte tingretten for andre gang på kort tid at en omplasseringshund kunne hentes ut med makt.

Mannens advokat, Robert Voldhuset, har nå anmeldt distriktssjefen i Mattilsynet for tjenesteforsømmelse. Det skal bli spennende å se hva som kommer ut av det…

Distrikssjef Britt Weium (mattilsynet), sier til TV2 at de ikke kjente til politiets tvangsbruk mot oppdretteren. Hun sier også at slik de oppfatter regeleverket så har de ikke mulighet til å gripe inn selv om gjentagelsesfaren for dyremishandling kan være stor. Hva skal vi med loven da???  

Den kvinnelige oppdretteren ble nylig tiltalt og rettssaken mot henne starter denne uken.

Nei, Mattilsynet får ingen respekt av meg når det kommer til dyrevern (og heller ikke matsikkerhet…)

Nå må politikerne vise ryggrad og vilje til å komme frem til en løsning som gir et dyrevern vi kan være bekjente av. For det første må man avskaffe Mattilsynet, og innsette et dyrepoliti. For det andre må dyrevernloven gjennomgås og oppdateres. For det tredje må det overføres nok penger til dyrevernsnemdene og til frivillige organisasjoner rundt om i landet. Samfunnet må ha nulltolleranse for dyremishandling.  

The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated (mahatma Gandhi)

The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated (mahatma Gandhi)

**********************************************

DU kan jobbe for saken f.eks. ved å gi støtte til Dyrevernalliansen  som jobber for å få et dyrepoliti Norge.  

Eller til Foreningen for omplassering (FOD  ) av dyr i Oslo (eller der du bor)
og andre dyrevernsorganisasjoner.   

   

  

 

Kilder:

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politiet-broet-opp-doera-og-hentet-hund-med-tvang-3011515.html

 

http://www.tv2nyhetene.no/dyremishandler-faar-hundene-tilbake-2116426.html

 

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/kenneleier-tiltalt-for-grov-dyremishandling-2951573.html

 

http://mobil.tv2.no/nyhetene/innenriks/anmelder-kenneleier-for-hundedrap-2893102.html

 

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hedmark_og_oppland/1.6324886

 

http://nrk.no/nyheter/distrikt/hedmark_og_oppland/glamdal/1.5242258

 

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_hedmark_og_oppland/3007085.html

 

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hedmark_og_oppland/1.6595122

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

nov
13

Mine tanker går til mammaen Mathilde Moland som i følge media nå er på vei til Afrika for å se sin drapsdømte sønn, Tjostolv.

For en forferdelig situasjon det må være for en mor at ens sønn blir tiltalt for drap. Hele verden må jo har rast sammen?! Ikke nok med det, men hun har altså sittet på den andre siden av kloden i månedsvis  uten mulighet til å strekke ut en hånd til ham.  Bare være vitne til alt kaoset som skjer rundt gutten sin. For det er han jo uansett. Hennes gutt.   Så hjerteskjerende det må ha vært å se bilder av sitt voksne barn i aviser og i nyheter på en slik måte!   Lover og regler er også så ulikt som det kan bli – hennes sønn kan faktisk bli henrettet. For en forferdelig tanke for en mamma.

Midt oppe i det hele er sønnen fryktelig syk. Hvordan tanker og følelser som har rast gjennom kroppen når hun har sett bilder av sin sønn på tv og via media, er hun den eneste som kan vite.

Og nå – nå som hun endelig er på vei til Afrika, er det med et kobbel med journalister etter seg. En situasjon som sikkert ikke er lett å takle selv uten det hun har opplevd.  

Hun er en mamma først og fremst. En mamma som gjør det hun kan for sin sønn.

Likevel er hun ikke ukritisk til det sønnen har begitt seg ut på med følgene det har fått, i følge NRK.

Jeg er selv mamma til en gutt på 18 år, og jeg får vondt i kroppen bare ved tanken på det hun opplever.

Jeg sender gode tanker til Mathilde Moland.

 

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=598646

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

nov
12

Et møte i heisen

Det var en grå, kald dag jeg hutrende beveget meg gjennom hovedstaden. Jeg passerte de sedvanlige tiggerne som frossne satt med sine tomme pappkrus i håp om å få en mynt eller to.  Gjennom lyden av trikken og utålmodige sjåfører som kjørte forbi kunne man likevel ikke unngå å høre lyden av trekkspill spillende østeuropeere. Smilende skoleelever med fremtiden foran seg løp forbi meg, det samme gjorde alvorlige menn i mørke frakker bærende på tilsynelatende livsviktige dokumenter. Damer som for lengst var over sin beste alder snek seg rundt i alt virrvarret i håp om å nå “Baker Hansen”, kanskje,  uten å bli løpt ned av alle som passerte dem i stor fart på fortauet.

Midt opp i alt dette gikk altså jeg på leting etter et kontor hvor jeg skulle i et møte. Nå har det seg slik at jeg ikke har orienteringsevne.  Ikke i det hele tatt altså. En viktig ting som ble utelatt ved fødselen dessverre. Derfor møter jeg mange hyggelige mennesker på min vei – også denne dagen. Fordi jeg altså måtte spørre om veibeskrivelse.   Men i en storby så er det ofte slik at ikke alle er så kjent som man kanskje skulle tro.  Men hyggelige var alle jeg møtte, og sånt tar jo også litt tid da.  Så jeg begynte å få det travelt. Den fjerde jeg stoppet var et postbud – ei jente som hadde sin første uke i tjenesten og som dansk av alle ting. Morsomt nok så var det altså hun som pekte ut stedet jeg skulle på. Rett over gaten, opp 12 etasjer. Jeg rakk altså møtet mitt.

På vei ut av kontoret fikk jeg se en litt lutrygget mann med diger lue, ukledelige briller og sekk på ryggen.  Vi gikk samtidig inn i heisen og for at det ikke skal bli så trykkende stemning,  for det gjør det gjerne i en heis, så jeg har for vane å lire av meg noen fraser.  Til glede for noen – til irritasjon for andre. Jada – jeg gjør det likevel.

“Fryktelig kaldt ute i dag” sa jeg og himlet med øynene mens jeg strammet skjerfet.
Han så på meg med skarpe øyne gjennom brillene. “Nei, kaldt nei. I Ojmjakon kan det være minus 56 grader” svarte han og gliste av meg. “Ojmjakon?” svarte jeg undrende. Tydeligvis var jeg ikke helt på nett altså… “Er det et sted du har vært, eller bor eller hvor i all verden er det da?” spurte jeg – full av spørsmål som jeg er.  “Det er i Sibir” sa mannen.   Jaha. Det burde jeg kanskje ha visst?  ”Har du vært der?” spurte jeg og grøsset ved tanken.  Mannen så lurt på meg “Nei men jeg har lest om det”. Akkurat, ja… Mmmm. Vi kom ut av heisen, samtidig som han ga meg en lang forklaring om hundekjøring og reinsdyrsdrift i Karasjok. For det var derfra han var nemlig. Jeg begynte å få dårlig tid, men mannen likte å prate – og jeg ville vel ikke omkomme av å prate med en fremmed noen ekstra minutter.

Nå er ikke reinsdyrsdrift og hundekjøring min sterke side akkurat – og det lyste vel et stort spørsmålstegn av meg. Ikke har jeg vært i Finnmark heller. Og ikke har jeg drømt om Sibir vinterstid.

“I Julen er det finest i Karasjok – du må komme!” hørte jeg mannen si.  Jeg kjente jeg fikk et sånt innoverblikk.  Du vet, et sånt byblikk som man setter opp når man ikke vil bli sett i mengden.  “Ehh, ja det er nok fint der” sa jeg med tvilende røst og unnvikende blikk. Litt urolig for det som kanskje ville komme. Og det gjorde det jo.   ”Du skal få visittkortet mitt” sa han med sterk stemme og stakk hånden ned i jakkelommen.   Hey, hey – nei nei.  “Men du, jeg kommer nok ikke med det første, ja – kanskje aldri” sa jeg.   For jeg liker ikke å ljuge.

Nå forventet jeg i grunnen at denne fremmede ga meg avskjed på grått papir. Og at den hyggelig samtalen dermed ville få en brå slutt.

Men, nei da – den gang ei. Han grov frem visittkortet fra lommeboken som hadde ligget i jakkelommen og var like blid. “Du må komme i julen” gjentok han for da er det finest i Karasjok. “Da skal du få se vidda, reinsdyr og få bli med på hundekjøring” smilte han.  Jeg smilte tilbake og takket.  Så tok vi farvel der på fortauet.   Jeg kikket etter mannen med den digre luen, som med lange skritt beveget sikkert seg gjennom storbyen – som nok er veldig ulik vidda i Karasjok. 

Mens jeg passerte alle menneskene, bilene og trikkene man passerer i en sånn by som dette - var det befriende å dagdrømme litt om et par uker på ei vidde med firbeinte dyr. Godt påkledd selvfølgelig. Med en sånn “kledelig” lue som den ukjente hadde hatt på seg.   Åh, jo – jeg ville nok sikkert ha gjort meg der!  Det skulle ikke forundre meg om jeg hadde blitt mottatt med gjestfrihet hvis jeg plutselig banket på døra hans.

**************

Jeg er nysgjerrig av natur, og leste litt om Karasjok før dagdrømmen ga seg helt:

http://no.wikipedia.org/wiki/Karasjok

Vil man ikke overnatte hos fremmede finnes det andre muligheter ser jeg:
http://www.sapmi.no/OpplevelserogAttraksjoner/VinterLeverand%C3%B8rer/tabid/799/language/nb-NO/Default.aspx

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

nov
11

Jeg blir en smule provosert av Herr Hegnar som i en lederartikkel i Finansavisen (mandag 9 nov)  skriver at Prinsesse Märtha Louise bør gi fra seg sin prinsessetittel fordi hun driver med kvakksalveri. Ja, du har vel fått med deg at Märtha driver engleskole og har gitt ut en bok om engler?  For Herr Hegnar rant kanskje glasset over da over 1000 tilhørere på Alternativmessen på Lillestrøm lydhørt lot seg “forføre” av prinsessen? Det må være vondt for en “ikke troende” å se at Märtha leder folket inn i fristelsen. Og samtidig tjene penger på det.

 På TV2 i går kveld, dukket nok en stram mann opp (jusprof. Fleisher?).  Sammenbitt lirket han av seg samme reglen som Hegnar.  Skal man som tv seer le eller gråte, tro?

Teologiprofessor Thelle krever opprør mot Märtha’s englesyn. Tenk det.

Det er som om mørke skyer ruller frem på himmelen og man kan ane at en moderne heksepross   bygges opp! Disse sterke meningers menn har stått samlet før under hekseprossesser. Men da ble heksene brent på bålet i ordets forstand. I dag er hekseprosessen en litt annen – heksene legges frem i medias galge. 

Det er så mye galskap og ondskap i denne verden at man skulle tro disse (strenge) meningers herremenn kunne bruke sin energi i media til noe mer fornuftig.  Ja – noe mer fornuftig ennå oppfordre folket til å brenne prinsessetittelen til Märtha. Og det  på lederplass i avisen og i beste sendetid på tv. 

Vi trenger flere som Märtha. Flere sterke kvinner som tør å stå på barrikadene for å spre sitt budskap. Du og jeg ville ikke hatt noe å tape på et sånt skritt, kanskje. Märtha derimot viste litt av et mot ved å stå frem med et slikt budskap i den posisjonen hun faktisk er i.

Jeg tror jammen jeg skal kjøpe boka til Märtha til meg selv til jul, jeg. Fordi den er om engler, og fordi forfatteren tør å stå for det hun skriver!

Gode dager med mange engler og stort boksalg ønskes PRISESSE Märtha fra meg.

Kilder:

http://www.tv2underholdning.no/gkn/-mrtha-louise-er-en-kvakksalver-2998744.html

http://www.tv2underholdning.no/gkn/krever-opproer-mot-mrtha-louise-2992467.html

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

nov
03

Ja, noen og enhver kan virkelig bli satt ut av denne årstiden – sammenlagt med muligens andre ting kan jo livet føles litt tungt.

Don’t worry! Jeg har funnet en resept på godt humør og har selv praktisert dette må vite:

Les og lær:

1. Let i hylla etter musikk med rytmer,  noe som du blir glad av

2. Ta på deg joggebukse og genser

3. Sett på musikken HØYT, så høyt at ørene nesten faller av

4. Innta dansegulvet

5. Dans! Hopp! Sprett! Ha det gøy! Kjenn at du puster med magen mens du spretter bortover gulvet

6. Le høyt av deg selv! La svetten sile, finn på noen nye dansetrinn

7. Avslutt når du definitivt ikke orker mer

8. Legg deg på gulvet og strekk ut – kjenn endorfinene krible i kroppen

9. Varm dusj – og sett på en video med noe du kan le av

10. Gjentas helst to-tre ganger i uka

Ha, skal si humøret løfter seg jeg! Kos deg – lykke til!

Inspirasjon til nye dansetrinn med spenst finner du her (hi hi hi)

http://www.youtube.com/watch?v=QEmLL0zUWgY&feature=related

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00