FLOFFELOFFE'S VERDEN II
- Livets rariteter, foto & dikt, samfunn, tankespinn – Se også:http://maleriogfoto.blogg.no/

aug
31

 

I Vg i dag kan man lese at Mattilsynet rapporterer at de har avdekket 22 dyretragedier årlig gjennomn de siste åtte årene i  norske fjøs. Nå ønsker de å etablere ”et risikobasert tilsyn som innebærer at mattilsynet reiser ut til bøndene for å se hvordan det står til” . (Har ikke det vært en del av jobben tidligere????? ). Rapporten sier ikke noe om hva som har blitt gjort i sakene. Har de fratatt bøndene retten til å holde dyr i fremtiden??? Det burde jo være en viktig del av rapporten, eller?

 

Uansett kommer utsagnet kun få dager etter all kritikken Mattilsynet fikk i forrige uke når det gjaldt pelsdyrnæringen, hvor deres rapporter konkluderte med at alt sto bra til i næringen.   Dette ble tilbakevist og dokumentert av dyrevernaktevister  på NRK tv.    Er dette en avledningsmanøver, tro?

 

Man kan også gå tilbake å se at Mattilsynet for noen år tilbake avdekket flere grove tilfeller ved Fatlandslakteriet/Oslo og stengte det noen dager flere ganger, men Fatland slakteriet fikk likevel opprettholde driften. Om ikke det er nok motsatte selve bransjen seg kritikken av Fatland:

I 2008 gikk Direktør Dag Hennig Reksnes i Kjøttbransjens Landsforbund (KLF) ut i media og truet seksjonssjef Oddrun Espelund i Mattilsynet med søksmål for å ha  ærekrenket Fatland Oslo. Man skulle jo tro at kjøttbransjen selv var interessert i at dyrene blir behandlet godt? Sånn er det tydeligvis ikke.

Men ikke engang den norske rett viser noen rettferdighet ovenfor dyrene våre.

Fatland slakteriet/Oslo ble i 2008 dømt for dyremishandling i Tingretten. Mind you: Grunnen til at saken havnet i retten var kun fordi de ikke vedtok en bot fra mattilsynet.

 


Tingretten dømte Fatland Oslo til å betale en bot på 10.000 kroner – aktor hadde lagt ned en påstand om 450.000 kr (!).
Uansett – straffen ble kun en bot. Hvorfor ble ikke slakteriet STENGT for alltid?

 

Det er sterke krefter som motarbeider norsk dyrevern. Jeg spyr!

 

 Mattilsynet er altså et statlig organ som fører tilsyn og kontroll med næringsmiddelproduksjonen og med dyrehold .  Sånn kan vi ikke ha det!

Det er faen meg ikke bra nok – og et hån mot dyrene våre!!!

 

Jeg gjentar: Opprett et uavhengig organ, som et dyrepoliti.

 

 

Les tidligere innlegg, og finn linker til ovennevnte saker:

 

http://35090.vgb.no/2009/08/26/mattilsynet-svikter-igjen-dyrene/

http://35090.vgb.no/2009/02/26/ukultur-i-kj%c3%b8ttbransjen-pass-pa-hva-du-spiser/

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

aug
28

Noen mennesker kan gjøre sterkt inntrykk på deg selv etter et kort møte. Ja,  så sterkt inntrykk at man bærer det med seg i hjertet lenge. Det kan være en ukjent man møter på sin vei sånn tilfeldig.  Dersom sinnet og hjertet er åpent kan man lære mye av en ukjent på godt og vondt. Noen kan få deg til å le. Noen kan få deg til å føle at dagen gir mening. Noen kan få deg til å gråte.  

Sånn som i dag hvor en ung, tydelig ruset gutt på min sønns alder (18) kom bort til meg på Oslo S. . . 
“Unnskyld, har du en sigarett og noen kroner så jeg kan ringe mormor?”  Jeg kikket litt nærmere på ham og ga ham en sigarett. Han var ganske skitten og blek. “Det gjør ikke noe om du er ærlig” sa jeg til ham og tok frem lommeboka. “Det er sant, jeg skal ringe mormor” sa han.  Da jeg ga ham en 50 lapp protesterte han. “Jeg trenger bare noen kroner altså for å ringe” gjentok han og ville gi tilbake pengene. Og jeg fikk vondt i magen fordi jeg ikke hadde trodd på ham, og fordi jeg ga ham penger han ikke hadde bedt om.

“Beklager at jeg ikke trodde på deg” sa jeg og la til at han kanskje kunne kjøpe litt mat for resten.
Vi ble stående og prate – og han fortalte fra sin oppvekst og frem til nå. Jeg orker ikke å gjenfortelle det.
Men han blir i hjertet mitt, og hadde jeg hatt noen som helst mulighet for å hjelpe en narkoman gutt til et bedre liv – så hadde jeg tatt ham med hjem.

Ingen er bare det du ser -

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

aug
28

 

Ja, nå tror du kanskje at jeg mener Grønland - offesielt kallt Kalaallit Nunaat som betyr “menneskenes land“.  Altså øya som tilhører Danmark og som er dekket av 82% is?   Nei, nei – det blir jo helt feil.

Jeg mener Grønland i Oslo. Det var nemlig sånn at jeg aldri hadde vært i bydelen Grønland. Jeg beveger meg alltid andre veien, altså vestover – mot Aker Brygge, Majorstua og den veien.  Det beste strøket på Frogner er jo fantastisk, men der har jeg bare vært en gang på legetime. Der kunne jeg godt ha kjøpt meg leilighet for å si det sånn. Altså – hvis jeg hadde vunnet i lotto eller arvet en rik onkel. Men sånn er det jo ikke. Derfor bor jeg ikke i Oslo engang, men godt utenfor hovedstaden. Men jeg jobber i Oslo, i nærheten av Aker Brygge altså. Så derfor har det ikke vært natulig å ta turen østover.

Men så hadde det seg slik at jeg skulle til Grønland – ja, Grønland i Oslo altså. På en tannlegetime.  Så jeg gikk på T-banen på Oslo S, og swisj – så var jeg altså på Grønland.  Øynene mine datt nesten ut av hodet – for jeg kom jo til en helt annen verden etter bare en stopp med banen. Et fargerikt sted på alle måter. Fortauskafeer, masse mennesker i gatene som var av alle kulturer og trendy unge mennesker.
Biler full-lastet med ungdom som cruiset opp og ned gatene på utkikk etter et eller annet (?)  På ingen måte et A4 sted altså,  eh – sånn som kanskje noen opplever Aker Brygge. 

Aker brygge, kanskje litt A4?

Aker brygge, kanskje litt A4?

Litt usikker – som om jeg skulle ha fallt ned på en annen klode – beveget jeg meg forsiktig inn i et portrom hvor jeg ante en cafe som het “Dattera til Hagen” (Sikkert ikke den Hagen).  For en åpenbaring! Små bord, digre trær med lys i, utebar og masse “kule” mennesker. Her var det jeg som skilte meg ut i kontorklær og gulløredobber.  Skikkelig misplasert blandt fargerikt klientell.  Jeg kom jo rett fra jobb må vite. Følte meg skikkelig utdatert der jeg satt alene ved et bord.

Grønland i Oslo byr på et morsomt uteliv

Grønland i Oslo byr på et morsomt uteliv

Her fikk jeg servert en bitteliten salat og farris mens jeg lyttet til vuggende raggie musikk og skravlende mennesker. Det var ganske synd faktisk at jeg hadde så dårlig tid, for på “Dattera til Hagen” var det virkelig trivelig. Men så var det denne tannlegen som ventet da.  Før jeg gikk fikk jeg med meg at det var mange konserter og stand up’eri på kvelden i 2 etg.  Kanskje jeg skulle stikke innom en lørdagskveld? Eller kanskje ikke… For da måtte jeg helt sikkert tisse – og jeg vet ikke helt om jeg hadde tatt sjansen på det…  Ja, altså fordi jeg er en “gammel” forutinntatt A4 kjerring, kanskje.
Det har jo ikke alltid vært slik?!

Tilbake fra Grønland gikk jeg istedet for å bruke t-banen – og gikk forbi den beryktede Akerselva , Plaza hotell og på en, to tre var jeg på Oslo S  - og litt nærmere “min verden”.

Grønland altså – menneskenes land. Tja – hvorfor ikke? Det kunne jo like gjerne være det riktige navnet også for bydelen i Oslo? Et sted for alle mennesker fra hele verden - bare ikke for homoer da for de er visst absolutt ikke velkommen der (klikk her så får du se hvorfor).

*****************************************************************************************************

Foresten, klikk her  så kan du bli med på en tidlig kveldstur til Grønland i Oslo

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

aug
26

Nettverk for dyrs frihet har på eget iniativ  inspisert pelsdyrfarmene i norge, hvorpå rapportene både for 2008 og 2009 avslørte grov dyremishandling.  Mattilsynet på sin side offentliggjorde sine rapporter i juni i år, og landbruksministeren konkluderte med at pelsdyrene har det bra på farmene. Forvirret? Ja, du er ikke den eneste.

Nettverk for dyrs frihet

Foto: Nettverk for dyrs frihet

Mattilsynet er altså et statlig organ som fører også tilsyn og kontroll med næringsmiddelproduksjonen og med dyrehold . Snakk om å blande kortene! Jeg oppfordrer politikerne til å revurdere mattilsynet som kontrollorgan for dyrevern. La mattilsynet ta seg av produksjonskonroll og opprett et dyrepoliti som verner dyrene! Ved å se på Mattilsynets tidsbruk så er det tydelig at tidsbruken prioriteres på produksjon:

http://www.mattilsynet.no/mattilsynet/multimedia/archive/00048/_rsmelding_2008_48927a.pdf

Nettverk for dyrs frihet har anmeldt dyremishandlingen på pelsfarmene til politiet. Men bør ikke også mattilsynets inspektører politianmeldes for feilrapporteringer? Jeg synes det er skremmende å vite at Mattilsynet viser så  liten respekt for det levende liv!  Ikke er det første gangen heller…(Fatlandslakteriet* , Hedmarksaken m.fl).

Foresten, visste du at pelsdyroppdretten får 43 millioner i statlige overføringer hvert år, og at AP på landsmøtet vedtok fortsatte overføringer? FRP på sin side vedtok det motsatte.

Jeg ber politikerne vise handlekraft og avskaffe Mattilsynet som kontrollorgan for dyrevern. Jeg ber også om at pelsdyrnæringen blir avviklet slik som mange andre europeiske land har gjort.

 

Her kan du se fra nyhetene:

http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/181588

Andre Kilder:

http://www.forbypels.no/

http://www.mattilsynet.no/aktuelt/nyhetsarkiv/dyrevern/forholdene_i_norske_pelsdyrg_rder_72442

http://www.aftenbladet.no/lokalt/1068688/Hardt_press_mot_pelsdyrstoette.html

http://www.sandnesavisen.no/index.php?option=com_content&task=view&id=1426&Itemid=101

http://www.dyrevern.no/Emner/forbruker_og_samfunn/132/Nyheter_om_politikk/7999

http://www.dyrevern.no/Emner/pels/307/309

http://www.dyrevern.no/Emner/forbruker_og_samfunn/132/Nyheter_om_politikk/8207

*) Om Fatlandslakteriet:  http://35090.vgb.no/wp-admin/post.php?action=edit&post=409733

1 november 2010 – nye avsløringer og fortsatt venter man på at politikerne skal sette ned foten. Hjertet mitt gråter over å ha en regjering som lar dyrene gå for lut og kaldt vann. Det er skammelig rett og slett. Forby pelsdyrnæringen NÅ!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

aug
22

Jeg hadde jo sett oppslaget på stedets jerbanestasjon: “Gratiskonsert på Badern, lørdag 22 august kl 20:00″.

Badern er stedets utebasseng som ligger i et skogsområdet, hvor bassenget er sprengt ut i berget. Flotte omgivelser, også for en konsert. “Flott tiltak”, tenkte jeg for meg selv. Her skjer det aldri noe. Så glemte jeg hele greia, for dette var tydelig en greie for de som var minst 20 år yngre enn meg.  Nå er saken den at jeg ikke bor fryktelig langt unna, og klokka 20:00 braket det løs. Kjente strofer fra ungdommen blant annet. 
70-talls rock, pink floyd osv osv..   Så jeg tok med meg kaffekoppen og satte meg ned i hagen for å høre mer. Veldig bra tenkte jeg for meg selv. Ja, det var jo så bra at jeg snublet meg gjennom mørket og opp ved bassenget. Jøje meg, skal si det rocket! Gitarsoloer som fikk håret til og reise seg, fantastiske toner fra et keyboard, brakende trommer og brummende bass  - og en fabelaktig vokalist som ga alt. Røykmaskin og lys gjorde scenen til et lite inferno. Lydmikseren hadde jobben i bakgrunnen. Der i mørket sto det alt fra unger, ungdommer og godt voksne. Rocke beina gikk og applausen var mer enn velfortjent.  For et flott iniativ, dere! Gratiskonsert – hvorfor gjør ikke flere slikt?!
Det er sjelden å oppleve en slik spilleglede, helt uten kommersiell “look”.

RB / fra Ungdommens kulturmønstring 2009

foto: RB / fra Ungdommens kulturmønstring 2009

Jeg var nesten lei meg da det hele tok slutt i 2230 tiden. Så selvfølgelig måtte jeg google disse musikkglade guttene i ten-åra. Og jammen fant jeg et par ting:

En video fra Ungdommens kulturmønstring i år, med Inception:

http://www.youtube.com/watch?v=a1s1A_4Cy6s

 

- og jeg fant også litt fakta om bandet:

INCEPTION:
“Inception er et usignert, lokalt (Sørum), instrumentalt, progrock band som ble startet i 2006. De kom videre til følkesmønstringa i UKM i både 2008 og 2009, og spiller på småsteder rundt om i nærmiljøet.
Guttene er mellom 16 og 19 år, og  er inspirert av band som Dream Theater, Led Zeppelin, Frank Zappa og Rush. De prøver å gjøre musikken så orginal som mulig”

Siden dette ble skrevet, og videoen ble inspillt,  har bandet tydeligvis fått med seg en fabelaktig vokalist.

 

 Ja! Jeg synes virkelig disse unge guttene fortjener litt heder og ære, om enn fra ei gammel kjerring – som ble fan av bandet Inception i dag:-D

 

 

Kilder:

http://www.rb.no/lokal_kultur/article4112248.ece

http://www.rumbleinthejungle.no/

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

aug
06

Det er rart med det. Når man har vært mamma i to tiår, er det vanskelig å gi slipp.
I 18 år har jeg fulgt gutten vår opp. En snill god gutt som det har vært en fryd å bo sammen
med. Fra han var liten og tjukk med varme krøller i bakhodet, så skolealder med felling av tenner,
til å få nye store tenner og tenåringsalder med altfor lange armer og bein. Nå, akkurat fyllt 18 år, velbygd og 186 cm på strømpelesten. Fra tråsykkel til førerkort og bil.   Fra gutt til mann.
Det har vært gode tider. Vi har ledd mye sammen. Og skal også fortsette med det.

Akkurat nå sitter han på flyet, ut mot nye eventyr. Rommet hans er tomt og klærne er borte.
Løsrivelsen er et faktum.  Han har flyttet ut og tar læretiden på en annen kant av landet.

Jeg savner ham alt – likevel, det er jo slik det skal være. Barn har man bare til låns.
Hvor smertelig det enn er – vil jeg nok lære meg å leve med det, men jeg må få sørge ferdig
over en tid som er forbi.

Ut av redet på vei mot nye eventyr

Ut av redet på vei mot nye eventyr

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

aug
03

Naturen er vakker, her følger noen bilder jeg tok på lørdag da sola endelig stakk frem:

-D

Lekne sommerfugler flagrer gjennom luften:-D

Lunchtid for Mr. Humle

Lunchtid for Mr. Humle

Hvilepause for Frøken sommerfugl

Hvilepause for Frøken sommerfugl

- og sommerfuglene flagrer mot nye eventyr

- og sommerfuglene flagrer mot nye eventyr

Because the heart beats under a covering of hair,     
of fur, feathers, or wings, 
it is, for that reason, to be of no account?

Jean Paul Richter

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

aug
02

Jeg er sterkt i mot oljeleting i Barentshavet og områdene utenfor Lofoten.
Ja, så sterkt i mot at jeg ved stortingsvalget i år bytter side fullstendig.

 

 I 2010 skal regjeringen på nytt vurdere oljeutvinning i Nord. Neste år ja, etter valget… Enn så lenge er det slått fast i Forvaltningsplanen for Barentshavet og områdene utenfor Lofoten at de er fredet.  Noen luringer disse i AP tror jeg.
Det tror jeg, fordi Oljedirektoratet (OD)  jo satte i gang med
seismikkskyting utenfor Lofoten og Vesterålen i mai i år -  altså for å kartlegge tilgangen på olje og gass. Dette satte de i gang med til tross for visshet om at denne formen for leting forårsaker uopprettelig skade på fiskeyngel og også forårsaker fiskedød.

 

Kanskje litt forklaring trengs her: Seismikkskyting er en avansert form for å få kunnskap om det finnes olje eller gass i et aktuelt område, og foregår ved at kraftige lydbølger skytes ned i havbunnen. Ulempene ved denne form for leting er, i følge Bellona, at den kan føre til akutt dødlighet på yngel og egg på 5 meters avstand fra disse luftkanonene. Det er visst også observert fangstreduksjoner på opp til 80% i en radius på 37 km!
Vel, seismikkskytingen var første trinn. I 2010 må vi altså forvente at det blir en avgjørelse på om det igangsettes oljeutvinning i nord. Antageligvis basert på funnene som ble gjort i år.
 
 
 

 


*** For et par dager siden grunnstøttet bulkskipet ”Full City” i Langesund. Tung olje (diesel) lekket ut og har allerede forårsaket fugledød og ødeleggelser i naturen.

Det er skremmende at Norge tillater skip med tung bunkers (skipets drivstoff/olje)  å passere så nærme norskekysten.  Lettere bunkers ville gjort opprydningsarbeidet lettere. 

 

Bellona opplyser om at oljevernberedskapen i Norge er under enhver kritikk – og at bevilgningene til norsk oljevernberedskap har vært for lave.

 

Det er bare å riste på hodet over både uanstendighet og/eller uvitenheten som råder hos våre folkevalgte dersom dette stemmer.

 

Så vi kan gråte nå for naturen som er tilgriset i Langesund og områdene rundt.

Et bittelite scenario sett i forhold til konsekvensene ved et eventuelt utslipp i Nordområdene.


Der vil det i så fall bli uopprettlige skader på dyr og natur for alltid.  

 

Jeg kan ikke tillate oljeleting i nord – og bytter side i valgkampens hete.

 

 Kilder:

 

http://www.bellona.no/nyheter/nyheter_2008/stans_oljeleting_utenfor_lofoten_og_vesteralen
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.6713171

http://klassekampen.no/56379/article/item/null

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=565317

 

 

 

 

 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

aug
01

Etter 14 dagers ferie tar jeg meg i å savne storbyen – Oslo altså. Jeg savner alle menneskene, og en stille stund på “mitt” fristed. En coffee shop noen kvartaler unna jobben. Siden jeg ofte har en svært ensom jobb er disse 15 minuttene om morgenen gull verdt. Mon tro om de som jobber der forstår hvor viktig en liten prat kan være? Eller et smil? For sånn er de som jobber der, uansett om de er fra Australia, Sverige, Norge eller Romania.  De er oppriktig hyggelige, og etter utallige turer i løpet av siste året har jeg blitt litt kjent med et par av de. Uansett vær stikker jeg innom. Der nyter jeg min kaffekopp og en sigarett på utsiden – hvor alt er lagt til rette for norsk ustadig vær. Her finnes pledd, varmelampe og markise. Et “must” for en røyker.

Oftest blir det en liten prat over disken, eller ute hvis noen av de ansatte har pause. Andre ganger med andre gjester, eller rett og slett en stille stund mens folk tusler forbi eller praten går ved nabo bordet. En fin start på morgenen altså.

Så takk til dere som jobber i service bransjen, dere som uanstrengt tar en prat eller gir et oppriktig smil. For et annet menneske kan det bety den hele forskjellen. Et glimt av sol – rett og slett. Det har vært min redning mange ganger. For det er viktig å bli sett i myldret av mennesker.

Om en uke er jeg tilbake i hovedstaden og kan nyte min kaffe i et pappbeger.
Kanskje noen igjen kaster solstråler på meg – som jeg kan gi videre.  Er du med?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00