FLOFFELOFFE'S VERDEN II
- Livets rariteter, foto & dikt, samfunn, tankespinn – Se også:http://maleriogfoto.blogg.no/

jun
24

Det er deilig å bo på landet!

En firfisle katten dro hjem, se den skifter skinn! Jepp den lever og har det bra

En firfisle katten dro hjem, se den skifter skinn! Jepp den lever og har det bra

 

og humlen surrer rundt

og humlen surrer rundt

 

Gråpus på musejakt...

Gråpus på musejakt...

 

Den vakre nabokatten følger med..

Den vakre nabokatten følger med..

 

En vakker bjørkelegg

En vakker bjørkelegg

Ønsker alle gode sommerdager i by, på fjell, ved sjøen og på bondelandet:-D

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

jun
23

Et klokt og tankevekkende innlegg fra 17 år gamle Frida i Sverige.

http://www.dt.se/noje/kronikor_ny/article439097.ece

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

jun
16

Fristedet Norge

Norge blir mer og mer et fristed for kriminelle, ikke bare for bosatte i landet, men også fra folk på turistvisum eller de som kom hit uten pass.  Butikker blir ranet i rene vill vest stil, med våpen og slag. Selv når butikkene er åpne. Matbutikker og gullsmedbutikker er visst i tiden akkurat nå. Hus blir tømt mens folk sover.  Langs veiene har man  nå fått veirøvere. Glem at du er opplært til å hjelpe. Ikke stopp, men ring politiet! Narkolangere finnes på hvert hjørne i de store byene, og tiggere like så - den siste gruppen tilhører ofte kriminelle nettverk i følge politiet. På Gardermoen flyplass kommer det folk inn på turistvisum som har med seg tomme kofferter, etter et lite raid fyller de koffertene og flyr ut igjen. Parkeringsplassene på Gardermoen innvanderes av proffe som robber bilene for elektronisk utstyr.

I går kunne man lese om polakken som i sitt eget land hadde fått straff for narkotikasmugling.
Han rømte til Norge, og anket da han skulle kastes ut herfra. Nå har saken hans vært i tre rettsinstanser (fordi han har anket dommen må vite) og er nå på vei til Kongen i statsråd. Det blir fint hvis det blir en kjent sak for kriminelle i utlandet at man kan hale ut tiden i et land hvor soneforholdene er så mye bedre.

Er Norge i ferd med å bli et molboland – hvor de kriminelle helt tar over? Hva tenker politikerne om dette?
Noen må ta tak og tette smutthullene i lovverket, og gjøre straffene mer prevantive!   Jeg gir helt opp dette kaoset. Skal det ikke lønne seg å være ærlig, arbeidssom og snill lenger?

Hva synes du om denne utviklingen vi har sett de senere årene og som virkelig har eskalert de siste månedene?

http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=559112

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=565818

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=565721

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

jun
10

Alldeles ikke, jeg som jobber i byen kan jo trene på vei hjem fra jobb!

Sjekk bare her:   Freerunning uk 

Så hvis du ser en kjerring i 40 årene sveve over hustakene i Oslo så er det bare jeg som har sagt opp Sats abonnementet.

Channel Icon

Enjoy

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

jun
04

Den siste tiden har det vært artikler i avisene om nye fotobokser som skal måle snitthastighet for å få taket på fartssynderene.  Vel og bra synes jeg. Vi vet at jo større fart,  jo større dødsrisiko. Ikke bare for den som kjører men også medbilistene.   Man kan også lese at man kan lure fotoboksene slik det er nå, men at UP er på farten.  Hvor da? tenker jeg. Ikke der jeg bor i alle fall. Har kun sett UP på motorveien, jeg. Aldri på riksveiene … Ikke ofte på motorveien heller? Sjelden eller aldri kontroller i allefall.

Derfor  er jeg mer opptatt av at UP har flere kontroller – hele døgnet.  Flere og flere kjører i rus, noen blir stoppet pga rapporter fra andre bilister eller fordi det er svært lett å se at vedkommende som kjører er påvirket.   Men mørketallene er nok store!? Problemet er at rus kommer i forskjellige varianter, medisinbruk, alkohol- og narkotikabruk. Uansett, så er man ikke kjørbar ved bruk av stimuli. Aller værst er det at man kan ta andre med i døden. Derfor må kontrollene økes.  Rett og slett fordi mange rusede kjører uansett, med eller uten førerkort. Gang på gang.

I tillegg synes jeg det bør være nulltolleranse for å bruke mobil uten ” handsfree” i bil.
Jeg mener faktisk at førerkortet burde beslaglegges hvis ikke “handsfree” benyttes.   Hvor ofte ligger man ikke bak en bil som vingler til side til side hvor sjåføren niholder på mobilen med den ene hånden? Hvor ofte har man ikke møtt biler i svinger hvor sjåføren er på vei over i ens eget kjørefeltet?

Min 18 år gamle sønn hentet kompiser i Lillestrøm en gry tidlig lørdags morgen og fikk en bil over i sitt kjørefelt – han lå på hornet og svingte unna. Den andre bilen var så nære at speilet til sønnen min knuste på hans venstre side. Ved rapportering til en politipatrulje han kjørte forbi minutter etter ble kun bilobservasjonen skrevet ned. Min sønn var rystet. Han hadde tross alt fire 18 åringer i bilen.  Neste natt var det en i rus som kjørte i hjel to stykker på samme sted – i Lillestrøm. . . .

Jeg mener disse punktene er vel så viktig – om ikke mer viktig – enn fartsmålinger.
De fleste har uansett GPS i bilen og blir varslet om boksene.

Vi trenger UP på veiene – synlig til alle døgnets tider. De må ha kontroller og observasjoner.
Hver sommer skjer det heldigvis noe, UP er på farten mange steder. Men har de ruskontroller eller kun fartskontroller, tro?

Myndighetene må uansett ta grep – vi trenger mer synlig politi OG kontroller på veiene i hele landet – hele året! 

- og du – kjør pent!

http://www.rb.no/lokale_nyheter/article4358602.ece

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3105159.ece

http://www.rb.no/lokale_nyheter/article4406023.ece

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

jun
03

I noen år har jeg pendlet inn til Oslo sentrum på jobb.  Det vil si at jeg hver dag må forholde meg til alt det ubehagelig en storby drar med seg. Forskjellige menneskeskjebner av forskjellige slag.  Jo, det gjør vondt, spesielt å se narkomane som setter skudd, som får behandling av overdoseteam eller som sitter slitne på benkene.  Noen selger “=Oslo”, de er høflige og gjør en jobb. De narkomane er sjelden til bry synes jeg. Men selvsagt drar alt narkotika salget mange  kriminelle inn i gatene. Det er vanlig å se slikt salg, det foregår jo åpenlyst. 

I tillegg til dette flommer Oslo sentrum over av tiggere av alle folkeslag. Ikke bare disse som spiller trekkspill med pengekoppen foran seg – hvilket er Irriterende nok kan jeg love deg! Dårlig trekkspillmusikk av alle varieanter er ikke særlig sjarmerende hver jævlige dag og på hvert hjørne.  Ja, til og med på TRIKKEN har jeg opplevd trekkspill.

Mennesker fra forskjellige deler av europa kommer i horder til Oslo.  Folk med en hensikt: Penger.
 Jeg kan love deg at det ikke er et fargerikt innslag i byen. Uansett hvor man beveger seg får man et papirbeger stukket opp under nesen. De er ikke hyggelige heller men vandrer surt og klirrer med glasset mens de jamrer “Money”.
Se bildet i full størrelseDet er ikke bare på gater, torv eller stasjoner de tigger. Nei du! Det spiller ingen rolle om man sitter på en uterestaurant på Aker Brygge, eller tar en kaffe i Karl Johans gate. Alle vil ha penger uansett hvor du befinner deg. Dessuten, hvis det står så dårlig til med dem – hvordan har de hatt penger til flybilletten hit?  En annen ting er at politiet i Aftenposten 29 mai (link under) forteller at mange av de utenlandske tiggerne er knyttet opp mot kriminelle nettverk. Sjarmerende? Nei de er en pest og en plage!

Vårt velferdssamfunn er bygget opp slik at norske statsborgere (og andre som er “godkjent”) får en viss pott med penger hver måned.   Hospitser gir de mest trengende tak over hodet. Frelsesarmeen og Kirkens Nødhjelp strekker også ut en hjelpende hånd til trengende. Generelt sett behøver altså ingen  å tigge.  Dermed bør tigging forbys ved lov. 

Som skattebetaler og bidragsyter til velferdssamfunner, forlanger Jeg  å få gå i fred i Oslo’s gater. Jeg forlanger å få nyte lunch eller middag utendørs på en restaurant i Oslo – UTEN at tiggerne bryr meg. Slike det er nå finnes det INGEN frisoner utendørs.  

Den eneste løsningen er at myndighetene forbyr tigging ved lov. Deretter må politiet få mere ressurser til å sende disse ut av landet.  Det må finnes løsninger på dette problemet – og man kan ikke vente!
Dette har rett og slett tatt overhånd!.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3095681.ece

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=565083

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00