FLOFFELOFFE'S VERDEN II
- Livets rariteter, foto & dikt, samfunn, tankespinn – Se også:http://maleriogfoto.blogg.no/

mar
31

Med skrekk og gru kan man lese oftere og oftere om psykotiske personer som begår vold og overgrep i samfunnet. Det er opp til helsevernet å begjære tvungen behandling og når de eventuelt er friske nok til å være ute i samfunnet igjen.

Når man vet at antall plasser OG behandling er minimale, vet man derved at mange blir sendt ut for tidlig i samfunnet igjen. Noen burde sågar kanskje aldri være overlatt til seg selv med et medisinglass. Hva om vedkommende ikke tar medisinen eller får en forverring igjen? Hvem følger opp? Ingen ser det ut til.

De skadelidende er vanlige mennesker i gater og hus.

Mer tvang, mener jeg.  La de som er farlige for samfunnet bli inne med behandling og send de ikke ut før det er sikkert at bedringen er målbar og at disse kan følges opp daglig fra helsepersonell.
Henvendelser fra familie og venner om psykiske syke personer OG dem selv MÅ tas på ALVOR!

Men politikerne våre er handlinsløse og mangler ryggrad! Det er ikke snakk om penger for dee har Norge nok av – se bare på alle pengene som blir sendt ut av landet!

Omdisponer pengebruken og spyl inn kroner og øre i psykiatrien. Det er reglerett overgrep både mot de som er psykisk syke OG deres familier, de som blir utsatt for vold/overgrep/drap fra disse OG ansatte i helsevesenet og politiet.

Skjerpings!!!!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

mar
30

Min gode sønn gjør seg klar til å forlate hjemmets trygge favn. En flott gutt med livet fremfor seg er på farten ut i læra og inn i forsvaret. Han fylte 18 år i år, og tok besluttningen om forsvaret for litt siden. Etter et intervju i forrige uke, ble han altså godkjent  og er nå klar for rekruttskole til høsten, og dertil læreopplegg.  De er heldige som får inn en så fin gutt,  og håper han ikke møter for mange fallgruver på sin vei. Han har et hjerte av gull.

Jeg synes ikke det var lenge siden han var liten, og årene flimrer forbi i hodet mitt. Tiden har gått så alt for fort. Det gjør vondt i magen og jeg har bomull i hodet. Han er en glede å ha hjemme, og det blir tungt når han pakker snippesken og forsvinner ut i den store verden.

—- Sånn kjenner jeg litt på dette da….  Bildet er hentet fra forsvarets sider —

Vel, nå har jeg vært igjennom dette før – søsteren hans reiste på høyskole og forsvant ut av heimen da hun var 18 1/2.  Det også var en tøff tid, men da hadde vi en igjen hjemme.  Og nå? Tja, da er vi der i tosomhet til høsten – med 25 år fartstid sammen. 

Så vi er heldige – friske, raske og fortsatt “unge” med et voksenliv foran oss – sammen.

Et nytt kapittel er i anmars.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

mar
29
Gråpus i følge med skyggevennen

Gråpus i følge med skyggevennen

Sangsvaner på tur

Sangsvaner på tur

Et gammelt hus speiler seg i elva

Et gammelt hus speiler seg i elva

.

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

mar
26

Heia Aftenposten:-D

 

Hva tror du at du leser, en Avis eller et ukeblad?  Tja, det er det jammen ikke lett å skille lenger.
Annet enn formatet da.

Jeg er så utrolig lei såkalte aviser hvor hovedoverskriftene gjelder reality”stjerner” og annet vås.
I VG’s nettavis i dag kan man f.eks lese om Khan i Paradise Hotel som som sier hun ikke har utført plastiske operasjoner, og alle motreaksjonene på dette. Yeah right. Interessant. Hmm. Det utroligste er jo hvor mange som engasjerer seg i akkurat dette. I dag kan du også lese om en supermodells garasjesalg og at Solhjell får bedre økonomi.  Og masse annet pjatt. Har leserne blitt mindre inteligente med årene, tro? Hva med seerne på tv? Man ser det samme der. Reality & kjendisstoff selger. Jo dummere jo bedre – eller? For nettavisene klarer seg jo. Trist at folk ikke er mer kresne.

Slik jeg ser det er det kun Aftenposten som fortsatt gir leserne god journalistikk med gode nyheter, reportasjer og kronikker. Det er en god avis som alle kan lære mye av hver dag. Selv betaler jeg gladelig 25 kroner for Aftenposten i kiosken. A-magasinet og “Innsikt” er også gode Aftenposten utgivelser.

VG og Dagbladet derimot har med årene gått for ukeblad trenden. Ikke rart salget stuper. Kanskje de bør snu i tide? Er det mulig å snu trenden ved å selge bedre journalistikk? Eller er leserne avhengige av lettleste “sensasjoner”?  Disse avisene har ikke alltid vært like dårlige.

Uansett, overlever ikke disse papirutgavene slik de utformes i dag, så kommer ikke jeg til å savne dem.

Aftenposten derimot er jeg avhengig av. Akkurat som kaffe – og eh, røyk.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

mar
16

Skoledrap

 
 

 

Nok en gang kan vi lese om en tenåring som har gått til angrep på medelver og lærere. Denne gangen i Tyskland.   Som alle vet har verden blitt rystet mange ganger de siste årene av lignende drap.   Hva i all verden er det som driver slike mennesker? Det er natulig å tenke at vedkommende har psykiske problemer, for et normalt oppgående menneske kan umulig begå slike handlinger?

Jeg har med uro lest at  SSRI medikamenter (”Lykkepiller”) blir gitt til urovekkende mange mennesker på verdensbasis  – og søkte litt på internet for å se om det kunne være en sammenheng på disse skoledrapene som har foregått de siste  årene.

 Det jeg fant var skremmende, og noe å tenke på for alle. Mange av tenåringene som har utført skoledrap og andre voldsomme handlinger har brukt SSRI medikamenter (”lykkepillen” – også Ritalin (ADHD) er nevnt).    

http://ssri-uksupport.com/files/SchoolHomicidesOnPrescription.pdf

 Bivirkningene av SSRI kan være fatale. Likeledes en brå slutt av disse, da de må trappes ned under legetilsyn.  Depresjon (!), Mord og selvmord går igjen som en bieffekt på mange av preparatene.

 I følge kilder på internet tjener legemiddelindustrien milliarder på disse produktene  og de gjør alt for å beholde disse på markedet til tross for interne rapporteringer om farlige bivirkninger. Navn byttes på produktene og forskningsrapporter blir omskrevet eller hemmeligholdt. Psykiatere, forskere og andre blir betalt av legemiddelindustrien for å tilbakeholde negativ informasjon . ( Prozac som er kjent for meget store bivirkninger, lanseres nå under navnet Sarafem—men er nøyaktig lik formula som prozakc Den  tilbys nå til kvinner som har problemer med PMS. Tenk det!  http://www.truebooks.com/prozac.html

Legene her i landet har et stort ansvar. Jeg mener det er uheldig at  SSRI medikamenter

bir skrevet ut via allmennleger slik det gjøres i dag.   Jeg tror det er viktig at psykologer/psykiatere er de som bør skrive
ut slike resepter og ha kontinuerlig oppfølging av pasienten hver måned med tanke på bivirkninger.*******

Jeg kjenner flere som bruker SSRI medikamenter, og det gjør sikkert du også. Det er et tankekors
at man får foreskrevet disse for både PMS plager og mindre depresjoner. Samfunnet må ta tak
i problemene i stedet og gi tid og rom for gode samtaler og sosiale gjøremål som førstehånds medisin.
Det er feil å skrive ut medisiner og la deprimerte mennesker seile i sin egen sjø. Jeg mener, dette
er en stor gruppe ”pasienter” som ikke legges inn på psykiatriske avdelinger – men mennesker som du og jeg som trenger hjelp i en vond periode i livet. Og du – Johannesurt er et godkjent legemiddel uten særlige
bivirkninger (fås på apotek uten resept) men man skal ikke brukes sammen med enkelte medisiner.
I Tyskland brukes disse med god effekt, særlig mot den eldre pasientgruppen.

 
 

 

 

Det er på tide med en diskusjon rundt nevnte legemidler i dette landet.

  Linker:

http://ssri-uksupport.com/files/SchoolHomicidesOnPrescription.pdf

 

http://naturalmedicine.suite101.com/article.cfm/add_adhd_and_antidepressant_drugs#ixzz09d5×79ZY
http://www.ahrp.org/infomail/04/04/16.php
http://www.newmediaexplorer.org/sepp/2004/02/02/pharma_makers_withhold_suicide_data_in_drug_studies.htm
http://www.truebooks.com/prozac.html
http://naturalmedicine.suite101.com/article.cfm/add_adhd_and_antidepressant_drugs

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

mar
10

Det meldes om at halve norges befolkning er på en eller annen form for trygd.  For meg er dette helt absurd, og sier virkelig noe om hvor mye og lenge de som er i arbeid må yte for å opprettholde velferden i landet. Hvis det i det hele tatt er mulig da.

Jeg blir skremt når jeg ser rundt meg – hvor lett det synes å være  å få en eller annen form for støtte.

Snillismen i dette landet har tatt helt av. Hvor blir det av kravene til de som mottar støtte?
Skal det virkelig ikke lønne seg å jobbe, så vil systemet melkes av flere enn de som virkelig trenger det.

Et par eksempler: 
Når en familie som har inntetekt og formue på flere millioner, og deres datter som nettopp har fyllt 18 år får boligstøtte på ca 6000 kroner måneden stiller jeg meg undrende. Greit jenta er myndig, men 
er hun mynding bør det også stilles krav henne. Men det gjøres ikke, og hun hever disse pengene hver måned. Joda, hun jobber 20% pr måned, har ikke lyst til å jobbe mere/får det ikke til sier hun. Men hun ønsker ikke hjelp og det stilles ikke krav til f.eks. en eller annen form for behanlding.  Så da flyter hun rundt og fester, sover og koser seg på skattebetalernes penger. Mens mor salter ned sine millioner. Er dette riktig da?

 Se på studentene rundt oss, som lever på sultegrense på minimalt med studielån. Her stilles det krav : bortboerstipend fåes kun etter avlagt godkjent eksamen. Sånn må det jo være, ikke sant?
Hva tenker de tro, når de får vite om tilfeller som nevnt ovenfor.

Skilte ektepar par: Far høy inntek,  men mor tjener lite (300 000 f.eks i året) - og har omsorgsretten – da får avkom som går på videregående skole  stipend årlig.  Til tross for at far bidrar. Og mors nye samboer.

Er man gift, og har helt vanlige jobber – ja så får ikke ungene stipend.  

Poenget mitt er at dersom velferdssytemet skal bestå for de som virkelig trenger det – så må det skjerpes inn kraftig.
Igjen, selvfølgelig er det mennesker der ute som virkelig trenger støtte – og de må få det!
 
Men skal pengene siles ut til individer som kun melker systemet, så vil det gå utover
de som trenger det mest. 

Jeg er også av den oppfatningen av at det skal stilles krav uansett. Ingen er tjent med kun å få penger i postkassen uten å måtte yte noe tilbake. F.eks å måtte møte til behandling/trening eller å hjelpe til der det måtte trengs. Alle mennesker trenger å bli sett og å bli stillt krav til.  Det har med egenverd å gjøre. 

Men dette er min mening. Hva mener du?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

mar
03

Som de fleste sikkert har fått med seg var det skudd drama i Oslo i helgen.
3 mennesker ble såret. I VG i dag kan man lese om Victoria Helgeruds observasjoner.
Hun forteller om kaos etter at skuddene fallt. Og at mange mennesker samlet seg rundt de som var såret for å ta bilder. 

Er det mulig? De konsentrerte seg om å TA BILDER! Her var det ikke hjelp som ble prioritert.

I følge VG satt Victoria seg ned på asfalten og hjalp et offer på 23år som hadde skuddsår i pannen.  Blodet silte.  Slik satt Victoria og stoppert blødningen og beroliget offeret til ambulansen kom.

Jeg vil bare sende gode tanker til Victoria, jeg – som tok ansvar der i natten. Hun er en utrolig ung
kvinne.

Og du – La oss håpe en slik engel som Victoria er i nærheten dersom det skulle skje noe med noen du eller jeg kjenner. 

Hadde du vært en helt/heltinne eller en fotografi en slik situasjon?  - jeg bare spør….

VG Foto – Her kan du lese mere:http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=537407

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00