FLOFFELOFFE'S VERDEN II
- Livets rariteter, foto & dikt, samfunn, tankespinn – Se også:http://maleriogfoto.blogg.no/

des
31
Det var en iskald dag i dag, men med nytt kamera i sekken var det bare å legge ut på tur.
Som den amatør jeg er så er det massevis å lære, men vil likevel dele noen av naturopplevelsene med dere!

Vinteren har mange diamanter i seg

Vanskelig lys, men akk så vakkert

Omringet av trær i hvit prakt

En isbader i sin prakt – igjen vanskelig lys…

En leken mastiff ble min venn en stakket stund

Godt nytt år til alle der ute!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

des
30
Gleden var stor når jeg pakket opp gaven fra mannen min i år; et Canon 450 D EOS kamera med diverse tilbehør. Er det mulig? En drøm gikk i oppfyllelse!!
Så tok panikken meg. Masse å sette seg inn i… Jeg har kun vært eier av et billig digitalkamera og deretter et kamera på mobilen. Det første døgnet kikket jeg mistenksomt på eskene, og pustet dypt. SÅ fikk jeg ånden over meg og pakket ut dingser og dangser. Jeg er ikke den mest tålmodige personen her i verden, så når jeg forsto hvordan jeg byttet linser og hadde forstått sånn passe innstillingene bar det ut i naturen.  Frost og minus 8 grader var slett ikke ille når jeg hadde med et kamera. Til og med sola var på min side og kikket frem .
Glad og forventingsfull labbet jeg over jordene og inn i skogen. Herregud så moro! Jeg kunne nesten ikke vente, for nå skulle det bli masse fine bilder – gjerne av fugler eller andre dyr. Men hvor var alle fuglene jeg skulle ta bilde av? Hva med et rådyr? En kanin da! Hmm de glimtet med sitt fravær, det vil si jeg så et par fugler i toppen av buskene men linsen(e) mine rakk ikke så langt. Som sagt, jeg må nok gå et kurs i tålmodighet… Det å sitte på en stubbe i stille vinterskog er ok ti minutter – ikke særlig lenger. Vel, jeg labbet ut på jordene og knipset noen fine bilder.
Synes jeg da:)  Det er jo masse å lære, og jeg må lære å gå før jeg kan løpe. Selv jeg forstår det. Tenk det!

Vinterprakt

Halloooo – skulle gjerne ha et ekorn med på bildet – hallo – hvor er du da?

Vakkert, vakkert – men hvor er fuglene da?

Hei der! Gråpus er også ute og leker, hu hei så moro det er i snøen:-)

Jeg gleder meg til å gå ut med kameraet i morgen……

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

des
30

Ja, det er ikke første gangen jeg ser tilhengeren pakket og bilen forsvinne bak åskammen. Datteren vår på farten igjen – for nye eventyr venter for henne. Sånn skal det også være. Men det er like rart og vondt hver gang.

 Huset blir så stille – for hun er en fargerik person og har mange venner som kommer og går. Musikk og skravling er kjære lyder i huset. Nå – stille.

Så feller jeg noen tårer igjen da – over det tomme pikerommet og tiden som gikk så fort.

For noen få år tilbake gledet jeg meg til friheten jeg ville få når ungene ble store. Rart det der. Når de vokser opp og forsvinner ut av huset blir livet nesten tomt. Selv om man har hatt, og har, full jobb, venner og andre interesser.

Heldigvis er èn hjemmeboende fremdeles, men neste år er han myndig.

Det er nok ikke lenge til han pakker snippesken og så er det nye glimt av nok en bil som forsvinner bak åskammen. Og sånn skal det være.
Selvfølgelig. Barn har man faktisk bare til låns.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

des
25

 

Tradisjonen tro ble familien samlet hos svigermor til kaffe, kaker og godteri på juleaften formiddag.
Familien blir stadig større så vi er vel omtrent 20 stykker samlet, den minste er 4 år og den eldste 77 år.
Det er noen koselige timer som jeg setter stor pris på. Alle har holdt sammen, svigermor var gift i 50 år vi andre har vel holdt sammen mellom 20 og 30 år. Svigermor har fire sønner. Denne familien er nok veldig spesiell når man ser hvordan samfunnet har endret seg. Vi har nok alle hatt sitt, men  har jobbet seg gjennom ting og tang. Kjærligheten har vunnet.

Datteren vår er hjemme på ferie fra høyskolen, og igjen er det musikk og kaklete venninner på besøk. Sønnen vår på 17 er en pc gutt med flere kompiser som kommer og går. Det er liv i huset. Deilig. Vi er så heldig.

Selve juleaften ble feiret stille og rolig. Deilig mat (ribbe m.m) med alt som hjertet begjærer, lettøl og kaker. Godteri, og en samlet gjeng foran tv’en for å se den søte filen Enchanted (Eventyr i New York). Vi er en barnslig gjeng som gjerne ser barnefilmer. Også pakker da – mange pakker, noe nyttig, noe som ikke var så nyttig og noe som var til å besvime av!

En av mine sønners kompiser er ikke like heldig. Han var innom i dag og spiste middag med oss. Stille fortalte han at moren hadde en mann på besøk s- en mann han aldri hadde sett før og som han og brødrene ikke likte. Han oppfattet mannen som gal. I går, på selve juleaften,  hadde han bedt guttene om å gå å legge seg (to er myndige, en er myndig om et par måneder) og i morges hadde hevet stemmen mot moren deres. Selvfølgelig er de urolige for moren sin..   Henne kan man si mye om ut i fra dette selvfølgelig. Men sånn er situasjonen og vi er bekymret for guttene. Man vet jo aldri hva som kan skje om det blir større konfrontasjoner. Gutten er selfølgelig velkommen hit når han ønsker, her er det soveplass nok og det vet han. Uansett må han bestemme det selv.

Poenget mitt er at det rundt omkring i dette landet er mange som ikke har hatt en trygg og god juleaften -eller romjul. Vi som har barn/tenåringer må ha øynene oppe. Man kan i det minste være en trygg sone for de som trenger det.  Trygge voksne kan synes å være en mangelvare.

 Fortsatt god jul!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

des
21
Jeg er så heldig at jeg har en firbeint venn som ønsker å bo i huset vårt. Den har friheten til å være ute når den vil og inne når det vil det. Ute har den skog og mark som den ferdes i, trær som klatres i og byttedyr som jaktes på. Inne får den kjærlighet, en varm seng å sove i og mat som metter magen. Tilbake får vi hengivenhet og mye glede. Gråpus gir hverdagen mening.
  

  
animals are such agreeable friends, they ask no questions they pass no criticisms (George Elliot)

Da Gråpus var bitteliten, ble den overlatt til seg. Sulten, skremt og på leting etter mat og kjærlighet ble den tatt til seg av naboer på et tettsted i Norge. Der gikk den på omgang inntil noen ringte meg og fortalte om dens sørgelige skjebne. En kort togtur etter flyttet den inn i huset vårt. Livet har aldri vært det samme – vi elsker katten med det store hjertet.
Derfor er det ekstra leit å vite at mange dyr der ute lider under omsorgssvikt eller lider samme skjebne som vår firbeinte venn gjorde det. Jeg håper du som leser dette gjør hva du kan når du oppdager et dyr som har det vondt. Du kan ringe Foreningen for omplassering av dyr, eller dyrebeskyttelsen der du bor. I mellomtiden kan du kanskje passe på den firbeinte slik som snille mennesker gjorde det for Gråpus. Det dukker oftest opp en løsning.
Vi er så heldige å har rådyr rundt oss, skogsfugl, rev og naboenes katter. Det er bare helt fantastisk å få lov å være så tett innpå dyrene, kun 40 minutters togreise fra oslo sentrum.

 
The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated (mahatma Gandhi)

Og du – har du ikke hengt ut fuglemat i vinter, så er det enda ikke for sent. Til gjengjeld får du noe nydelig å se på fra vinduskarmen. Har man katt må man selvsagt tenke nøye igjennom hvor man henger fuglematen.
Andre ting du kan gjøre for å bedre vilkårene til dyr er å sørge for å kjøpe såpe og kosmetikk hvor ingen av produktene er testet på dyr. Kjøp f.eks. produktene dine på Body Shop, eller sjekk ut “trygge” produkter på hjemmesiden til dyrevernalliansen (www.dyrevernalliansen.no). Du kan også bli oppmerksom på forsøkene som gjøres på dyr for at Botox kan sprøytes inn i menneskekroppen. Det er stygge forsøk som dreper halvparten av forsøksdyrene og som forårsaker smerte og lidelser over flere dager.  Denne galskapen bør stoppe! http://www.hsus.org/animals_in_research/animal_testing/the_beauty_myth_botox_kills_animals/
Mitt hjerte banker for alle dyr – og i det små håper jeg å i alle fall kunne bidra noe. Vi kan alle bidra – og gjøre en forskjell.  God jul til dere alle!

Because the heart beats under a covering of hair, of fur, feathers, or wings, it is, for that reason, to be of no account? (Jean paul Richter)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

des
15

En fargerik tid….

En regnfyllt høstdag tok jeg motet til meg. Ja, for det var tid for en forandring. Sjelen min skrek nærmest etter  noe å gjøre. Noe annet enn jobb og hverdagsliv altså. Jeg kunne kjenne det boble inne i kroppen, og måtte rett og slett få utløp for energien. Så sto jeg der da. Utenfor døren til det ukjente. Litt usikker var jeg og det skulle mye mot til for å gå inn og melde seg til dyst.

Du tror kanskje det var Yoga eller pilates kurs jeg satset på? Førstehjelpskurs eller fallskjermhopping?
Neida, neida – stikkordet er pensler, lerrett og farger… Se det, ja! Nå forsto du det.. Malekurs! Så hvorfor så nervøs? Fordi jeg aldri har tegnet eller malt, i hvertfall ikke siden jeg var liten unge. Det er jo noen ti-år siden det da. Alt dette var en ny verden som jeg  nå tok sats og hoppet ut i.

Den første dagen kom som “kastet på kjerringa”. Selvfølgelig var jeg sent ute, og jeg hadde høy puls etter å ha kappløpt med tiden etter jeg kom fra jobb. På kurset satt det 15 personer og kikket på meg da jeg heseblesende hastet inn døra. Stotrende og unnskyldende fant jeg meg en plass bakerst i rommet.
Jeg liker meg bakerst så sånn sett var det fint altså.

Men så begynte moroa. Planen var at jeg stille og rolig skulle pakke ut sakene mine og sette opp staffeliet. Har du prøvd å sette opp et staffeli og sette fast et lerrett på det? Det er en skikkelig iq-test skal jeg si deg! De tre bena på staffeliet var på utur fra første stund. Etter langt om lenge fikk jeg sympati fra en kursdeltager som var mer rutinert. Vips så var alt på plass. Jeg pustet lettet ut og konsentrerte meg om læren om fargeblanding og penselbruk.

Gleden var stor da vi endelig kunne begynne å male med akrylmaling. Alle skulle male et landsskapsbilde
må vite. Irritert innordnet jeg meg. Jeg kunne tenke meg å male et dyr jeg, en hane kanskje?

Jeg blandet farger, malte og koste meg. La på tykke strøk i glade farger. Vips – ferdig! Rød i kinnene glad og fornøyd kikket jeg meg rundt. Og hva fikk jeg se? Noen hadde bare malt noen streker, andre var kanskje sånn halveis ferdig eller noe sånt.. Hmm. Kanskje jeg var litt rask…

 

 

Etter seks kurskvelder, og litt maling hjemme må jeg vel innrømme at det er langt frem, fryyyktelig langt frem, til jeg åpner mitt eget atleri eller har en utstilling. Om i det hele tatt noen.. Men å male, ja å være kreativ, gir meg uendelig masse overskudd, glede og energipåfylling! Og du verden så mye jeg ler ! Det er de utroligste ting som dukker opp av fargene - ting jeg overhodet ikke hadde planer om å male da jeg begynte.

Prøv et malerkurs i vinter da vel! Du får garantert trimmet lattermusklene!

Og du – hvem vet, kanskje vi en gang møtes i Provance med lerrett, solhatt og et glass hvitvin?! Ingenting er umulig – sies det…

Ønsker deg en fargerik uke!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

(mer...)

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00